Avto
30 ogledov

Avto zna sam zapeljati v garažo

BMW serije 7
1/9
BMW
BMW je predstavil nekaj tehničnih lastnosti, ki jih bodo vgradili v novo generacijo luksuzne limuzine serije 7. Med drugim bosta lahko voznik, oziroma sopotnik spredaj, z nekaterimi funkcijami upravljala kar z gestami rok, med parkiranjem pa ne bo več treba sedeti v vozilu.

Pri BMW so pri snovanju nove serije 7, tako kot pri seriji i, ki vključuje električna vozila in priključne hibride, uporabili recept lahke konstrukcije. Masa vozila naj bi bila za 130 kilogramov lažja od aktualnega modela, to pa so dosegli z obsežno uporabo materiala CFRP v strukturi potniške celice. Gre za ojačano plastiko z uporabo lahkih ogljikovih vlaken. Nižja masa prispeva k boljšim voznim lastnostim, obenem pa tudi k nižji porabi goriva in vrednosti emisij.

Daljinski nadzor parkiranja

BMW je predstavil tudi prvi val izbranih tehnoloških inovacij, ki so plod razvoja naslednje generacije modelne serije BMW serije. Nova izvedba luksuzne limuzine znova utira pot pionirskim inovacijam na področju inteligentne povezljivosti.

V serijski model so prvič vgradili tehnologijo gesture control, oziroma upravljanje z gestami rok. 3D senzor omogoča interakcijo s sistemom infozabave prek predhodno določenih gibov dlani. Dodali so tudi daljinski nadzor parkiranja z ključem na katerem je zaslon. To pomeni, da lahko voznik pred parkiranjem izstopi iz vozila, na primer, ko je treba parkirati v ozki garaži ali med dvema avtomobiloma na ozkem parkirnem prostoru in se mu tako ni treba "mučiti" ob izstopanju iz vozila.

Funkcija driving assistant vključuje dodatni funkciji za preprečevanje naleta in opozarjanje na prečni promet, funkcija driving assistant plus pa vključuje pomočnika za krmilni in smerni nadzor, kot tudi sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu z aktivno zaščito pred stranskim trkom.

Pri BMW izpostavljajo še kopico tehničnih novosti, med drugim novi šestvaljni vrstni bencinski motor, izboljšano tehnologija BMW twinpower turbo, dodatno razviti 8-stopenjski menjalnik steptronic z izpopolnjeno notranjo učinkovitostjo in strategijo prestavljanja, podprto z navigacijskimi podatki.


   



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.