Avto
446 ogledov

Avtomobilske novosti v letu 2017

Ford fiesta
1/37
Ford
Preverili smo, kaj nam bo leto 2017 prineslo na področju avtomobilskih novosti. V središču pozornosti bodo križanci in športni terenci.

Alfa romeo

Vrhunec za znamko bo marca, ko bo v Ženevi razkrit prvi Alfin športni terenec stelvio. Na voljo bo tudi v športni QV različici, ki prihaja jeseni. Še prej, že januarja, lahko pričakujemo prenovljenega mita.

Audi

To bo bogato leto za podjetje iz Ingolstadta. Za Slovenijo bo najbolj zanimiva nova generacija športnega terenca Q5, ki prihaja spomladi. Tako kot trojček A5 (coupe, sportback in cabrio). V začetku poletja bodo v Ingolstadtu razkrili novo generacijo svojega najbolj luksuznega modela A8, ki prinaša naslednjo stopnjo samodejne vožnje. Proti koncu leta sledi še prenovljeni A7.

BMW

Največja novost leta bo nova serija 5, ki bo kasneje spomladi na voljo tudi v različici M550i s štirikolesnim pogonom xDrive in karavanski touring različici. Spomladi prihaja še prenovljeni M4, v drugi polovici leta pa pričakujemo novi X3, M5 in novo serijo 6 GT. Zadnji v vrsti za leto 2017 je i3, ki bo doživel prenovo.

Alfa romeo stelvio | Avtor: Alfa Romeo Alfa Romeo


Citroën

Začetek leta bo v znamenju C3, ki smo ga že zapeljali na slovenski predstavitvi. Ponudili bodo tudi prenovljeno poceni limuzino C elysee, septembra bo razkrita nova generacija modela C3 picasso. Znamka DS bo v prvem kvartalu leta predstavila nov model DS X.

Dacia

Ogrevanje se bo začelo s prenovljenima modeloma logan MCV in sandero, vrhunec pa v zadnjem kvartalu leta, ko pričakujemo povsem novega dusterja, za katerega se govori, da prinaša revolucijo za romunsko znamko v lastništvu Renaulta.

Ferrari in Maserati

Pri Ferrariju bo že kmalu v 2017 predstavljen GTC4 lusso T, druga polovica leta pa bo pripadla znamki Maserati, saj prihajata prenovljena gransport in grancabrio, konec leta pa še pomlajeni ghibli.

Fiat vključno z Abarthom

Marca bo tipo na voljo tudi kot petvratna kombilimuzina in karavan. V sredini leta čaka prenova punta in 500 L, prihaja pa tudi klon mazde CX-5 fiat 124 spider, ki bo na voljo tudi z značko Abarth. Konec leta prihaja še prenovljeni 500 X.

Ford

Kuga in Edge bosta od predvidoma aprila dalje pri nas na voljo v prestižni različici vignale, takoj zatem (junija) pa za znamko z modrim ovalom sledi vrhunec, ko bo predstavljena nova generacija fieste. Druga večja novost, ford ka+ prihaja septembra, konec leta pa naj bi bil razkrit še novi focus. Vmes bo čas še za predstavitev prenovljenega malega križanca ecosport.

Honda

Konec aprila ali v začetku maja lahko pričakujemo novo generacijo civica, ki smo si ga ogledali na avtosalonu v Parizu. Samo upamo lahko, da bo pri nas jeseni tudi športni civic type R.

Honda civic | Avtor: Honda Honda


Hyundai

Pri Hyundaiju z nestrpnostjo pričakujejo novo koledarsko leto, saj bo začetek 2017 v znamenju njihove znamke. Leto bodo začeli s povsem novim modelom ioniq, ki bo na voljo v hibridni in popolnoma električni različici EV. Februarja sledi prenovljeni i10, tako zatem pa še nova generacija modela i30. Jeseni prihaja karavanska različica i30 wagon in ioniq PHEV (priključni hibrid), ter tudi povsem novi mali SUV.

Jaguar

Jaguarjevi novosti prihajata v drugi polovici leta. To sta XF sportback in F-pace v različici 25d.

Kia

Optima bo januarja na voljo v karavanski različici, februarja sledi hibridna izvedenka. Rio sledi v marcu, nato pa še prenovljeni picanto.

Land Rover

Na spisku novosti za leto 2017 je model land rover discoveri (junij/julij)

Lexus

To bo pomembno leto za prestižno japonsko znamko, predvsem zaradi novega LC in prenovljenega modela (LS). Oba pričakujemo v drugi polovici leta.

Mazda

Januarja k nam prihaja prenovljena mazda3, ki smo jo že dodobra spoznali, nato pa še MX-5 RF, kultni roadster s trdo pomično streho. Vrhunec bo sredi leta, ko pričakujemo drugo generacijo športnega terenca CX-5.

Mazda CX-5 | Avtor: Mazda Mazda


Mercedes in Smart

Novosti se kar tre. Že v začetku leta bodo na voljo novi razred E coupe, AMG GT R in AMG GT roadster. Nato sledi še ena različica razreda E all terain in prenovljeni GLA. Sredi leta prihaja električni smart ED, v drugi polovici leta pa polepšani razred S in novi razred E cabrio. Za konec leta si lahko obetamo še novega superšportnika, ki je zavit v tančico skrivnosti.

Mini

Februarja prihaja povsem nova generacija countrymana, ki bo od druge polovice leta dalje na voljo tudi kot priključni hibrid.

Mitsubishi

V začetku leta bo na prodaj prenovljeni ASX, nato pa sledi še spacestar. Konec leta lahko pričakujeno povsem novega križanca.

Nissan

Vrhunec leta bo maja, ko pričakujemo novo micro. V zadnji tretjini leta sledita še prenovi adutov na področju športnih terencev, qashqaija in x-traila.

Opel

Opel je večino novosti nagnetel med aprilom in junijem, ko lahko pričakujemo novo insignio in insignio sports tourer, kot nov špornti terenec crossland X, decembra pa še njegovega večjega brata grandland X. če bo vse po sreči bi utegnila konec leta k nam zapeljati še električna ampera-e.

Opel insignia | Avtor: Opel Opel


Peugeot

Za "leve" se leto začne aprila, ko pričakujemo povsem novi 5008, ki ponuja prostor za sedem potnikov, v prtljažniku pa za doplačilo tudi polnilno postajo za električni skiro, sledita mu prenovljena 301 in 308.

Porsche

911 GTS in panamera sports turismo sta novosti predvideni v prvi tretjini leta, v drugi polovici pa še novi cayenne ter 718 cayman GTS in 718 boxter GTS.

Renault

Za Renaultom je res bogato leto 2016, a tudi 2017 bo zanimivo, saj marca pričakujemo novega koleosa, sredi leta prenovljenega capturja in prav ob koncu leta vrhunec z modelom alpine, ki obuja legendarno znamko Renaultovih športnih vozil.

Seat

Februar in marec bosta v znamenju prenovljenega leona in cupre, aprila pa pričakujemo novo ibizo. Jeseni sledi še novi SUV aron.

Subaru

V začetku leta prihaja prenovljeni BRZ, konec leta pa še prenovljeni XV.

Suzuki

Japonci bodo k nam pripeljali novega ignisa (marec) in swifta (april/maj)

Škoda

športni terenci so v ospredju, pa čeprav bodo najprej predstavili prenovljeni octavio in octavio combi. Veliki športni terenec kodiaq prihaja marca ali aprila. Sredi leta bosta na voljo prenovljena rapid in citigo. Druga polovica leta bo v znamenju nove generacije yetija.

Volkswagen T-roc | Avtor: Volkswagen Volkswagen


Toyota

Toyota ne bo imela veliko novosti. Marca prihaja prenovljeni GT 86, aprila pa prius plug-in (priključni hibrid).

Volkswagen

Največ novosti v letu 2017 bodo k nam pripeljali pri Volkswagnu. Najprej, marca, bo k nam zapeljal temeljito prenovljen in tehnično posodobljen golf, v kombilimuzinski in karavanski ralzičici variant. Sledi tiguan XL za sedem potnikov, novi mali SUV T-roc in novi kupe aerton. Sredi leta prihaja nova generacija pola, jeseni pa novi touareg.

Volvo

V 90 bo od marca na voljo v proterenski cross country različici. V začetku druge polovice leta naj bi bil na voljo že novi XC60, konec leta pa še novi XC40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.