Avto
164 ogledov

Avtomobilski ključ z LED-zaslonom

BMW-jev ključ za model i8 Facebook
BMW za svoj model i8 razvija pametni ključ, ki združuje več funkcij. Za zdaj gre zgolj za koncept, s katerim želijo navdušiti potencialne kupce.

Če je bilo pred desetletjem pomembno, da je avtomobilski ključ služil tudi za daljinsko zaklepanje in odklepanje vozila, pa bodo v prihodnje ključi vse bolj večfunkcijski.

Danes so v modi brezstični ključi, ki nam jih ni treba vzeti iz žepa, če želimo vstopiti v vozilo, s pritiskom na stikalo na ključu lahko na daljavo odpiramo prtljažnik, v bližnji prihodnosti bo s stiskom na stikalo ključa avto parkiral sam.

Še naprednejši ključ razvija BMW. Na spletu se je pojavila fotografija ključa za ekološki model BMW i8. Avtomobil bo stal okoli 120 tisoč evrov, ima LED-zaslon visoke resolucije, na katerem se vozniku prikazujejo številne uporabne informacije. Voznik bo lahko tako kar na ključu preveril stanje napolnjenosti baterije vozila, kdaj jo je nazadnje napolnil in za koliko poti je še ostalo energije v bateriji. Omogočal naj bi celo uporabo več aplikacij in brezžično povezavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.