Avto
13062 ogledov

Avtomobilski tatovi so se začeli spravljati na ogledala

Mercedes C T Saša Despot
Najnovejša tarča tatov so ogledala premijskih avtomobilov, ki s svojo ceno sežejo tudi do dveh tisočakov evrov.

Pred kratkim smo pisali, da v tujini vse pogosteje kradejo katalizatorje. Cena paladija, ki ga zaradi posebnih, fizikalnih lastnosti uporabljajo pri izdelavi katalizatorjev v avtomobilski industriji, je poletela v nebo. 

Avtomobilski ključi Slovenija Pozor! Tatovi uporabljajo tudi motilce zaklepanja!

Nova niša tatov avtomobilov pa so postala ogledala premijskih avtomobilov. Nedavno smo pisali o tem, da je tudi na slovenske ceste zapeljal audi e-tron, ki ima že lahko za doplačilo dobrih 1.700 evrov namesto klasičnih vzvratnih ogledal nameščena digitalna, ki sliko okolice preko kamere projicirajo na zaslon v notranjost vozila. Tudi avtomobilska ogledala postaja vse bolj tehnološka in draga, kar so že opazili tatovi v ZDA.

Audijevo virtualno vzvratno ogledalo Avto Audi pokazal, kako delujejo virtualna ogledala na novem modelu

Z dražjih vozil znamk Audi, Porsche, Mercedes-Benz, Lexus in BMW parkiranih na Manhattnu v New Yorku so izginila ogledala, ki so vredna med 1.500 in 2.000 evri. Tatovi jih prodajajo na črnem trgu. 

Avto Tatovi vozil imajo nov trik, pazite na plastenke

"Za zdaj opažamo, da so kraje vezane na Manhattan," je povedal tiskovni predstavnik policije v New Yorku in dodal, da tatovi odstranijo obe stranski ogledali iz luksuznih avtomobilov. "Verjetno ukradena ogledala nato prodajo na črnem trgu," dodajajo pri policiji.

Komentarjev 1
  • mymind 10:26 10.junij 2019.

    Zaskrbljujoče. Pazite kje parkirate, če boste šli konec tedna na Manhattan.