Avto
14 ogledov

Beetle cabriolet pri nas za 22.233 evrov

Beetle cabriolet
1/16
Volkswagen
Naslednji teden bodo tudi pri nas začeli prodajati novi beetle cabriolet s štirimi sedeži in zložljivo mehko streho.

Vnuk legendarnega hrošča v kabrioizvedbi je na voljo v kombinaciji z motorji, ki imajo razpon moči od 77 kW (105 KM) do 147 kW (200 KM). Za udobje poskrbi električno zložljiva streha, ki se odpre v 9,5 sekunde.

V novem modelu se zrcalijo oblikovne smernice novih volkswagnov: odprtina za zajemanje zraka pod odbijačem, raven spodnji rob pokrova motornega prostora in predvsem zadnje luči jasno odražajo pripadnost Volkswagnovi družini. Žarometa sta tako kot pri nostalgičnem vzorniku klasično okrogla, dodaten šarm pa mu daje tradicionalna platnena zložljiva streha. Ko je odprta, je nameščena zelo nizko in omogoča dobro vzvratno preglednost. Kljub kompaktni konstrukciji ima zložljiva streha velik razpon in razpotegnjeno linijo. Odpiranje in zapiranje potekata popolnoma samodejno (pri vseh modelskih izvedbah). Streho je mogoče odpreti in zapreti do hitrosti vožnje 50 km/h.

Serijsko je opremljen z zaščitno prevleko, s katero kupec lahko prekrije zloženo streho. Mejo med karoserijo in tkanino poudarja kromirana letev. V notranjosti kompaktni kombinirani instrument z velikimi okroglimi instrumenti ter nostalgičnimi elementi, kot je dodatni predal na sovoznikovi strani, tudi pri novem kabrioletu ustvarjajo svojstven videz. 225 litrov velik prtljažnik je opremljen z odprtino, ki omogoča prevoz daljših predmetov.

V primeru prevračanja za varnost potnikov poskrbi aktivni sistem varnostnih ščitov. Sestavljata ga dva pomična modula, ki sta zakrito nameščena za naslonjalom zadnje sedežne klopi. Oba varnostna modula pri prevračanju sproži centralni krmilnik sistema varnostnih blazin. Na ta način v nekaj milisekundah – skupaj s stabilnima A-stebričkoma – zaščitita potnike na vseh štirih sedežih vozila. Serijski sta tudi čelni varnostni blazini ter sprednji stranski varnostni blazini za glavo in prsni koš.

Kupcem je na voljo pet linij opreme, in sicer beetle, design, design exclusive, sport in sport exclusive. Poleg teh so v ponudbi še trije posebni modeli, "50s edition", "60s edition" in "70s edition", ki povzemajo in na sodoben način interpretirajo slogovne elemente posameznih desetletij. Ponudbo dopolnjuje 12 barv lakov in dve barvi zložljive strehe, 11 različnih tekstilnih in usnjenih različic notranjega oblazinjenja, 12 tipov platišč ter širok izbor tehnične in optične dodatne opreme.

V Sloveniji bo štirisedežnik v izvedbi design z motorjem 1,2 TSI z močjo 77 kW (105 KM) naprodaj za 22.233 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.