Avto
6877 ogledov

Belgijci "kot talce" držijo vozila za ruske bogataše

Zasežena vozila v pristanišču Zeebrugge Pristanišče Zeebrugge
V belgijskem pristanišču Zeebrugge je zaradi uvedenih sankcij proti Rusiji že skoraj mesec dni parkiranih več kot 8000 novih luksuznih avtomobilov.

Po poročanju belgijskih medijev gre za luksuzne avtomobile, ki so na začetku aprila prispeli po morju iz Azije. V pristanišču bi jih morali pretovorili in prepeljali v Rusijo. Medtem so bile uvedene strožje sankcije, ki prepovedujejo izvoz vozil, vrednih več kot 50.000 evrov. Posledica tega je, da je veliko dragih avtomobilov ostalo ujetih v Belgiji.

Ruski premier Vladimir Putin je v Sočiju predstavil svoje novo vozilo. Avto Ruska avtomobilska industrija se bo sesula v prah

Gre za serijo luksuznih modelov, od ameriškega Cadillaca in japonskega Lexusa do nemških premijskih modelov. Poleg avtomobilov je v pristanišču še drugo blago, ki je zaradi sankcij ostalo pridržano. Neimenovani viri iz pristaniške uprave so medijem sporočili, da so do zdaj ustavili že okoli 1100 kontejnerjev, ki so bili prvotno namenjeni v Rusijo.

Ukrajina Harkov Ukrajinska vojna Avto Ukrajinska vojna: To je prava težava avto industrije

"Avtomobili bodo, dokler ne bodo našli kupcev na drugih trgih, ostali pri nas. Ne vemo, kdo so kupci v Rusiji. Tukaj imamo prostor za shranjevanje 10.000 vozil," je povedal Marc Adriansens, direktor pristaniškega kontejnerskega terminala.

ZUBR lada niva Avto S čim se bodo Rusi vozili, če se vojna kmalu ne konča?

Zeebrugge je eno največjih pristanišč za pretovarjanje vozil s kapaciteto kar dva milijona vozil letno in parkirnim prostorom za 210.000 vozil.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.