Avto
52 ogledov

Bi kupili Jankovićev mercedes?

Mercedes-benz CL
1/2
AMG
Prestižni športni mercedes Damijana Jankovića, ki je pred dvema letoma z zvijačo spet pristal v njegovih rokah, je naprodaj. Izvršitelj zanj pričakuje kar nekaj zanimanja.

Za konec meseca je razpisana dražba, na kateri bo skušal sodni izvršitelj zmanjšati dolg Damijana Jankovića s pomočjo njegovega zaseženega vozila. Jankoviću oziroma njegovemu podjetju Electa Naložbe so kalcitno belega mercedes-benza CL 63 AMG zaplenili na zahtevo upnika, podjetja Heta Asset Resolution, ki je podružnica Hypa. 

V oklicu dražbe je zapisano, da je izklicna cena avtomobila 36.000 evrov, izvršitelj pa bo upošteval zgolj ponudbe, ki bodo dosegale najmanj ocenjeno vrednost avtomobila. Sodni izvršitelj Dragan Vuković je za zurnal24 dejal, da se mu zdi cena realna, saj se avtomobili takšnega letnika sicer prodajajo po okoli 45.000 evrov. Po njegovem mnenju temu v prid govori tudi dejstvo, da takšnih "zverin" v Sloveniji ni veliko. In kakšno je stanje vozila? Avto ima okoli 160.000 kilometrov, bilo pa bi nujno opraviti nekaj manjših ličarskih popravkov zunanjosti, še navaja. "Niso ga ravno čuvali," dodaja. 

Heta sicer od Jankovića terja okoli milijon evrov poplačila dolga, poročajo Finance, ki navajajo tudi izjavo Jankovića, da se od avta očitno dokončno poslavlja, saj se z njim že dlje časa ni vozil. Po naših informacijah pa je Janković še konec avgusta letos uporabljal avto, čez mesec dni pa so mu ga zasegli.

Pijanemu so mu ga vzeli, a mu ga je podjetje "kupilo" nazaj

Damijan Janković je sicer brez istega mercedesa enkrat že ostal in to pred tremi leti, ko so ga policisti za njegovim volanom našli pijanega. Takrat so mu vzeli izpit, sodišče pa je avto vrnilo lizinški hiši S-Leasing, potem ko so tam razdrli pogodbo z Jankovićem in obljubili, da vozila ne bodo vrnili županovemu sinu. A Janković je do brutalnega mercedesa, o katerem so se širile govorice, da so bile pri njegovem prvotnem nakupu oziroma uvozu v Slovenijo utajeni tudi davki, le prišel, saj ga je zanj odkupilo njegovo podjetje Electa Naložbe. 

Komentarjev 7
  • punca05 12:35 19.december 2014.

    tebi slabo kaže sintesi...kisajo se ti

  • Avatar čavez
    čavez 11:18 19.december 2014.

    Smrdi po lopovščini nebi ga maral niti zastonj.

  • Ferluci 22:06 18.december 2014.

    Eh, naveličal se ga je. Očka mu bo kupil novega...