Avto
10 ogledov

Bi lahko bil to nov proizvod iz Revoza?

Smart ForFour Smart
Šef Daimlerja Dr. Dieter Zetsche je omenil možnost proizvodnje mestnega križanca z značko Smart. Štirivratnega smarta sicer izdelujejo v Revozu v Novem mestu.

Dieter Zetsche je v izjavi novinarjem dejal, da razmišljajo tudi o širitvi družine vozil znamke Smart, a da dokončna odločitev še ni bila sprejeta.

Če se bodo za to odločili, je najbolj smiselna odločitev proizvodnja mestnega križanca, menijo pri Daimlerju., kjer so imeli podobne načrte z malim vozilom že pred več kot desetletjem, a so načrt leta 2005 opustili.

Tuji mediji pišejo, da bo, če bo mestni križanec dobil zeleno luč, izdelan na platformi štirivratnega modela smart forfour, ki ga izdelujejo v Sloveniji.

Revoz: obrnite se na Daimler

To hkrati pomeni, da bi ga po vsej verjetnosti izdelovali pri nas. Nevenka Bašek Zildžović, odgovorna za stike z mediji pri Revozu, je za zurnal24.si dejala, da ne more odgovoriti, ali bi v tem primeru novi model izdelovali v Novem mestu, saj je za vse odgovore glede Daimlerjevih modelov pristojen izključno Daimler.

Pri Daimlerju verjetno še nekaj časa ne bodo prižgali zelene luči za novo različico, saj so trenutno osredotočeni le na modela fortwo in forfour, kot tudi na bodoče električne različice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.