Avto
99 ogledov

Revoz na prvi delovni dan - odpuščeni boste

Peoirzvodnja v Revozu Andrej Leban
V Revozu, kjer izdelujejo modela twingo in smart forfour, bodo odpuščali. Ob delo bo približno 450 agencijskih delavcev.

Delavce, ki so se po kolektivnem dopustu prek božično-novoletnih praznikov danes prvič vrnili za proizvodnje trakove v Revozu, je pričakalo neprijetno presenečenje, saj jim je uprava sporočila, da bodo zaradi slabšega povpraševanja od pričakovanj morali ukiniti številna delovna mesta. 

V Revozu bodo tako s 1. marcem prešli nazaj na obratovanje v dveh izmenah in ukinili polovično nočno izmeno. "S tem bo tudi prenehala veljati pogodba za okoli 450 napotenih delavcev, ki so v Revozu delali prek agencij za posredovanje zaposlenih," so pojasnili v Revozu. Po naših informacijah bodo poimenski seznam pripravili najkasneje v tednu dni.

Do kolektivnega dopusta so sicer v Revozu delovali z dvema polnima in polovično nočno izmeno, na ta način pa so proizvedli po 800 vozil na dan oziroma 46 na uro.

Pred uvedbo nočne izmene je bila dve tretjini proizvedenih avtomobilov renault twingo, tretjina pa smart forfour, saj sta v Revozu lansko poletje skupni projekt Renault in Daimler zagnala skupni projekt Edison, znotraj katerega si delita velik del proizvodnega procesa obeh avtomobilov.

Revoz je sicer lansko leto intenzivno zaposloval, tako so se delavci vozili v Novo mesto celo iz Trbovelj. Na spletni strani družbe, ki jo kot predsednik uprave vodi Patrice Haettel trenutno ni povpraševanj po novih delavcih. Član uprave Franci Bratkovič je sicer tik pred koncem minulega leta izrazil pričakovanje, da bo tovarna v tekočem letu poslovala pozitivno.

Komentarjev 12
  • KOJAK 08:34 13.januar 2015.

    jakec1575... TEŠ6 smo že preplačali za 300-500 mio € + preplačevali bomo predrago elektriko.

  • mph 00:28 13.januar 2015.

    Saj nisi ti kriv, bolezen je pač taka.

  • mph 00:27 13.januar 2015.

    Kar je pa najbolj žalostno, odgovorni za ta in nešteto drugih kiksov pa prav gotovo ne bodo ob službo.