Avto
4168 ogledov

BMW bo konkretno spremenili obliko vozil

BMW Vision M Next
1/39
BMW
Pri BMW so že vidni zametki novega šefa zunanjega oblikovanja.

Pri BMW Group so napovedali ofenzivo elektrificiranih modelov, hkrati pa razkrili načrte v povezavi s hibridnim športnim kupejem vision M next, z nizkima dvižnima vratoma, ki razkrivata vpogled tudi v prihodnje oblikovalske in tehnološke načrte bavarskega proizvajalca avtomobilov.

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

BMW bodo še bolj športni

Vision M next sledi BMW vision iNext, velikemu SUV konceptu, ki je premiero doživel lani septembra. Koncept vision iNext je bil inkubator prostoročnih avtonomnih tehnologij, vision M next pa nakazuje bolj na praktično vozniško izkušnjo.

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

Avto BMW možgani se samodejno prilagajajo vozniku

"BMW vision M next ponuja vpogled v prihodnost športne vožnje," je v izjavi za javnost povedal šef oblikovalske skupine BMW Adrian van Hooydonk. "Prikazuje, kako lahko najsodobnejša tehnologija naredi izkušnjo vožnje čistejšo in bolj čustveno privlačno", je dejal Hooydonk.

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

Koncept s klinasto strukturo in gullwing vrati jasno kaže tudi sorodnost z BMW i8. Zasnova spredaj z ledvično masko predstavlja klasične karakteristike vozil BMW. Veliki dovodi zraka in sprednji spojler, izdelan iz recikliranega ogljika, dodajata estetski in dirkalni značaj avtomobil. Zunanje krivulje odprtin ledvične rešetke spominjajo na dovod zraka turbine.

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

BMW serija 8 gran coupe 8 gran coupe Avto BMW 8 še kot kot prestižna kupe-limuzina

Žarometi postajajo vse manjši

Minimalistični žarometi so nameščeni na zunanjih robovih sprednjega dela, višje od ledvične rešetke. Osvetlitev je značilna za BMW, saj so med prvimi predstavili lasersko tehnologijo. Steklena vlakna, prevlečena s fosforjem, zagotavljajo žarometom "super tanko obliko".

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

600 konjskih moči, ki jih zmore priključni hibrid (kombinacija štirivaljnega turbo bencinskega motorja in električnega motorja) in električni pogon na vsa kolesa z možnostjo pogona na zadnji kolesni par so zmogljivosti, ki jih koncept lahko nadgrajuje s povsem električno in neslišno vožnjo do 100 kilometrov daleč. Pospešek od 0d do 100 km/h je tri sekunde, voznik pa ima na voljo še gumb "boost +", ki zagotavlja dodatno moč.

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

BMW serija 2 gran tourer Črni oblaki Avto Ta BMW očitno ne bo doživel 2. generacije

Avto bo prepoznal vaš obraz

Kot večina konceptov tudi najnovejše BMW vozilo najavlja jutrišnje tehnologije. Na primer, tehnologija za prepoznavanje obraza omogoča, da se vozilo samodejno odklene ob približevanju voznika. Minimalistična notranjost daje občutek, da je "kokpit" izdelan iz enega samega dela in nadgrajen s funkcionalnimi elementi, kot so prezračevalne šobe, integrirane in skoraj nevidne. Sedežne lupine so oblazinjene s penastimi materiali z lastnostmi spomina oblike, ki podpirajo telo.

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

Vodoravno razporejen volan ima dva majhna zaslona. Ukrivljeni stekleni zaslon se razteza okrog volana kot vizir. Dodatek k temu je zaslon v vetrobranskem steklu.

BMW serija 1 Drzna napoved Avto BMW prestavil v višjo prestavo

Informacije, prikazane na številnih zaslonih, se prilagajajo trenutni hitrosti vozila. Ko vozilo pospešuje, se informacije vse bolj osredotočajo na podatke, povezane z vožnjo.

BMW Vision M Next | Avtor: BMW BMW

"V BMW vision M inteligentne tehnologije pomagajo vozniku in prinašajo pravo vsebino ob pravem času," je poudaril podpredsednik za oblikovanje in novi šef zunanjega oblikovanja pri BMW, Hrvat Domagoj Đukec.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.