Avto
43 ogledov

BMW drugič zapored z motociklom leta

BMW K 1600 GT
1/12
Žurnal24 main
Žirija novinarjev iz tridesetih držav je na mednarodnem motosalonu v Bruslju za najboljši motocikel leta razglasila BMW grand tourer K 1600 GT. Najboljši motocikli so zbrani tudi v fotogaleriji.

To je šele drugič v 27 letih, kolikor podeljujejo omenjeno nagrado, da je priznanje romalo v Nemčijo. Lani je zmago odnesel BMW S 1000 RR.

Potem ko je novembra lani BMW grand tourer K 1600 GT prejel priznanje svetovnega združenja Supertest za najboljši motocikel leta, je bil za najboljšega v letu 2011 razglašen tudi na mednarodnem motosalonu v Bruslju. Nagrado IBOTY podeljuje 30 priznanih in strokovnih novinarjev iz ZDA, Avstrije, Avstralije, Belgije Češke, Francije, Grčije, Nizozemske, Indije, Italije, Izraela, Japonske, Južne Afrike, Kanade, Malezije, Mehike, Nove Zelandije, Nemčije, Poljske, Skandinavije, Slovenije, Španije, Turčije in Velike Britanije. Točke je prejelo 23 motociklov, največ jih je prejel BMW K 1600 GT.

K 1600 GT je člane žirije prepričal s kombinacijo udobja in voznih sposobnosti ter inovativne tehnologije. To je prvič v zadnjih desetih letih, da se je isti proizvajalec dvakrat zapored okitil z laskavim priznanjem, in prvič, da so trije njegovi motocikli v izboru uvrščeni med pet najboljših.

Ob K 1600 GT na prvem mestu ima BMW še model K 1600 GTL na četrtem mestu, S 1000 RR pa na petem mestu, ki si ga deli s Kawasakijem ZX. Drugo mesto je pripadlo ducatiju diavel, tretje pa aprilii tuono V4 aPRC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.