Avto
114 ogledov

BMW M2 Safety Car za MotoGP 2016

BMW M2 MotoGP safety Car
1/30
BMW
Pred prvo dirko nove motociklistične sezone v razredu MotoGP so pri BMW predstavili novi varnostni avtomobil. To bo letos BMW M2 MotoGP safety car, ki je v primerjavi s serijskim vozilom doživel številne spremembe.

BMW M2 MotoGP safety car je opremljen z vso nujno opremo, vključno z roatcijskimi svetili, posebno BMW Motorsport barvo, platišči obarvanimi v zlato barvo, zadnjim spojlerjem, M Performance elementi, M karbon keramičkimi zavorami, ki so jih razvili za M3 in M4 modele, športnimi sedeži, led žarometi spredaj in zadaj, varnostno kletko, športnim in prilagodljivim podvozjem, posebnimi michelinovimi dirkaškimi pnevmatikami michelin cup …

Za pogon je zadolžen šestvaljni biturbo trilitrski motor z močjo 272 kilovatov (370 KM), ki v kombinaciji z dvosklopčnim samodejnim menjalnikom poskrbi, da je pospešek od 0 do 100 km/h 4,3 sekunde.

Poleg M2 kupeja so pri BMW za letošnje prvenstvo MotoGP pripravili še nekaj drugih avtomobilov. BMW X5 M in BMW M550d xDrive touring bodo uporabljali zdravniki, BMW S 1000 RR bo varnostni motocikel, v BMW M5 pa bo sedel varnostni inšpektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.