Avto
1113 ogledov

BMW na ceste vrača roadsterja

BMW Z4
1/14
BMW
BMW je razkril novo generacijo roadsterja Z4, ki bo nastajal v naši neposredni bližini.

Z1 in Z3 sta bila BMW modela, ki sta v devetdesetih letih prejšnjega stoletja mamila številne ljubitelje roadsterjev. BMW je zdaj na ceste vrnil roadster Z4, vozilo, ki ga je lani ukinil po osmih letih proizvodnje. Roadsterjev je ob SUV mrzlici na cestah vse manj. Pri BMW so se tokrat dela lotili nekoliko drugače, saj si arhitekturo deli z novo Toyoto supro, ki bo še predstavljena. 

BMW X5 To je novi X5! Avto BMW udaril kot strela z jasnega: to je novi X5!

BMW Z4 | Avtor: BMW BMW

S tem jim je uspelo stroške razvoja, inženiringa in proizvodnje obdržati v mejah, ki omogočajo izdelavo malo serijskih modelov. BMW je različico Z4 M40i first edition predstavil v četrtek zvečer na dogodku Pebble Beach, v Kaliforniji, kjer je lani predstavil koncept roadsterja z električno pomično mehko streho in s tem pokazal, da bo prav Kalifornija eden glavnih trgov za novi roadster. Evropejci bomo premiero vozila dočakali v začetku oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu.

BMW Z4 | Avtor: BMW BMW

BMW serija 8 Olala, št. 8! Avto BMW serija 8! Kakšen serijski avto!

BMW Z4 | Avtor: BMW BMW

Posebna različica predstavljena na Pebble Beachu ima posebno oranžno "Frozen metalik" barvo, BMW Individual High Gloss Shadow Line detajle, črna ogledala, 19-palčna platišča, LED žaromete, v nekoliko povečani potovalni kabini pa posebno črno usnje, električno nastavljive sedeže s spominsko funkcijo, Harman Kardon audio sistem, BMW projekcijski zaslon, digitalno armaturno ploščo z 12,3 palčnim zaslonom ...

BMW X2 Avto Zlatega BMW-ja je bilo v Ljubljani nemogoče spregledati

BMW Z4 | Avtor: BMW BMW

Ponuja lahko tudi elektronsko nadzorovane amortizerje, M aluminijasta platišča, M zavore in tudi elektronsko nadzorovano blokado diferenciala.

V ponudbi bodo štiri in šestvaljni motorji. BMW Z4 M40i ima pod motornim pokrovom 3,0-litrski šestvaljni motor z 253 kW moči (340 KM) in 450 Nm, ki je povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Pospešek od 0 do 100 km/h je 4,6 sekunde, največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h. Po tovarniških podatkih je povprečna poraba goriva 7,4 l/100 km.

BMW Z4 | Avtor: BMW BMW

BMW logotip Avto Kateri je najhitrejši BMW na svetu?

Več tehničnih podatkov bodo pri BMW razkrili kasneje. Proizvajali ga bodo v obratih podjetja Magna Steyr v Gradcu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.