Avto
50 ogledov

Boj s cesto od ovinka do ovinka

Boštjan Logar
1/4
Foto: PR
Pravkar sem slekel dirkaški kombinezon po prvem dnevu relija Saturnus. Imam polno glavo različnih misli in občutkov, toda ena stvar je gotova: vesel sem, da sem s celim dirkalnikom končal vse dozdajšnje hitrostne preizkušnje. Za menoj je eden najtežjih dirkaških dnevov v karieri.

Zjutraj smo takoj videli, da so vremenslovci z napovedjo zadeli v polno. Prve prave hitrostne preizkušnje, kajti včerajšnji uvod v Stožicah je bil zaradi kratke dolžine le formalnost, so nas pričakale na pošteno razmočeni in blatni progi. Že tako sem bil poln pričakovanj, kako se bom znašel z novim dirkalnikom in predvsem novimi gumami, ki jih je predpisala FIA. Žal so že prvi ovinki dali slutiti, da se bom danes boril predvsem za preživetje in da bom dirkalnik nekako brez večjih prask zadržal na cesti.


Gume z enotnim profilom so se žal izkazale za povsem neprimerne. Oprijema je bilo tako malo, da sem se bal v skoraj vsakem ovinku. Ko ne čutiš nobene prave kontrole, je resnično težko napadati ovinke. Temu primerni so bili tudi doseženi rezultati. Nekajkrat me je za povrh še zavrtelo. Po toliko tednih truda, da sestaviš dirkaški projekt, je bilo težko voziti tako nebogljeno. Za volanom sem poskušal dati vse od sebe, na makadamu je šlo celo še dobro "na počez", toda za hitre čase ni bilo pravih temeljev. Vsaj danes ne ...

Saturnus je letos resnično težak. Današnje hitrostne preizkušnje smo že dobro poznali, a so bile zaradi vremenskih pogojev še težje kot ponavadi. Jutri nas sicer čakajo le še štiri hitrostne preizkušnje, a to dejansko pomeni še tretjino vsega relija. Predvsem na preizkušnji Moravče se lahko vse obrne na glavo. Če bo vreme res lepše, bo dirkanje spet drugačno. Upam, da bom jutri imel priložnost dokazati svojo hitrost.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.