Avto
3 ogledov

Bolj ekološki panameri

Panamera in panamera 4 se bosta svetovni javnosti premierno predstavili na avtom
1/6
Žurnal24 main
Porsche bo v Pekingu predstavil nova osnovna modela serije GT, panamero in panamero 4, oba z novim 3,6-litrskim 6-valjnim motorjem.

Panamera in panamera 4 imata novi 3,6-litrski 6-valjni motor z direktnim vbrizgavanjem bencina, močjo 220 kW (300 KM) in največjim navorom 400 Nm. Panamera moč motorja na cestišče prenaša preko zadnjih koles, panamera 4 pa je serijsko opremljena z aktivnim štirikolesnim pogonom.

Oba modela sta opremljena s porschejevim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) in s sistemom auto start-stop. Panamera v povprečju porabi 9,3 litra goriva, panamera 4 pa 9,6 litra na 100 kilometrov. 19-palčne celoletne pnevmatike z optimiranim kotalnim uporom so na voljo kot dodatna oprema, prispevajo pa k še dodatni 0,2-litrski manjši porabi. Emisije CO2 pri panameri znašajo samo 213 g/km in 220 g/km pri panameri 4. Obe s 6-valjnim motorjem izpolnjujeta stroge normative za emisije škodljivih izpušnih plinov EU5 v Evropi in LEV v ZDA.

Premi, vrata, pokrov motornega prostora, blatniki in pokrov prtljažnika so izdelani iz aluminija. 6-valjnik z 90-stopinjskim kotom med vrstama valjev, ki so ga popolnoma na novo zasnovali v tovarni motorjev v Zuffenhausnu, je za približno 30 kg lažji od 8-valjnika za Panamero S in 4S, kar prispeva k manjši skupni masi Panamere, ki znaša 1.730 kilogramov. Enako kot preizkušena modela V8 tudi novinca uspešno združujeta športni značaj serije GT z visoko ravnjo udobja in dobro prilagojenostjo za vsakodnevne vožnje.

Poleg serijskega jeklenega vzmetenja z variabilnimi blažilniki je kot dodatna oprema kupcem na voljo tudi prilagodljivo zračno vzmetenje z dodatno količino zraka. To omogoča izredno širok razpon karakteristik podvozja in prispeva k še večjemu udobju med vožnjo na eni in izrazito športni vozni dinamiki na drugi strani.

Oba modela bosta kupcem v Nemčiji na voljo maja 2010, uvedba na ameriški trg pa je načrtovana za junij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.