Avto
2834 ogledov

Bomba: Hyundai je ali ni v pogovorih z Applom?

Hyundai tucson Hyundai
Uradna novica iz Hyundaija, da bo z Applom izdeloval električne avte, je povzročila potres na borzi. A čez nekaj ur so Korejci že obrnili ploščo. Kaj se dogaja?

Korejski velikan Hyundai je povzročil nemirno jutro na svetovnih borzah zaradi lastne izjave za javnost, da je v "zgodnji fazi" pogovorov z Applom o morebitnem partnerstvu pri izdelavi električnih avtov. 

Zaradi tega so delnice Hyundaia, ki je v zadnjem času namenil že več milijard za razna partnerstva in prevzeme tehnoloških podjetij, poskočile kar za 20 odstotkov.

A sledil je presenetljiv zasuk. Hyundai je čez nekaj ur svojo prvotno izjavo popravil in zdaj govori le še o tem, da se pogovarja z različnimi potencialnimi partnerji. Appla ni več omenjal. 

Apple in njegove skrivnosti

Kaj se dogaja v ozadju, trenutno ni jasno, pri BBC pa so spomnili, da je tehnološki gigant Apple znan po svoji skrajni skrivnostnosti tako glede razvoja novih produktov kot sklepanja partnerstev. Morda jim odkritost Hyundaia nikakor ni bila všeč. 

Je pa pred tedni zaokrožila vest, da se Apple po neuspelem prvem poskusu po nekaj letih vrača v svet avtomobilizma z načrtom o samovozečih avtomobilih, ki bi bili pripravljeni za izdelavo že leta 2024. 

Razvoj električnih avtov je postal za visokotehnološka podjetja zelo vabljiv posel, kar dokazuje dogajanje okoli znamke Tesla in strme rasti njene vrednosti, po zaslugi česar je ustanovitelj Elon Musk postal najbogatejši človek na svetu. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 11:18 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č d0larjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. pripor0čam, da p0skusite. Za več podr0bn0sti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com