Avto
832 ogledov

Elon Musk na krilih Tesle postal najbogatejši Zemljan

Elon Musk Profimedia
Njegov prvi odziv: "No prav, nazaj na delo."

Ustanovitelj podjetij Tesla, SpaceX in številnih drugih Elon Musk je postal najbogatejši človek na svetu, potem ko so delnice podjetja Tesle v zadnjih letih močno narasle. 

Elon Musk ima tako bogastvo, ki je vredno kar okoli 150 milijard evrov (185 milijard dolarjev). S tem je po treh letih vrgel s prestola doslej najbogatejšega človeka Jeffa Bezosa, ustanovitelja Amazona. 

Delnice avtomobilskega podjetja Tesla, v katerem ima Musk znaten delež, so v zadnjih tednih hitro rasle, tako da je podjetje v sredo preseglo mejnik vrednosti 700 milijard evrov. S tem je po poročanju BBC postalo bolj vredno, kot pa Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM in Ford - skupaj!

Elon Musk Peta Nindža Slovenija Najbolj nori genij današnjega časa

Musk je na vest o tem, da je postal najbogatejši človek, reagiral na Twitterju: "Kako čudno". In nato: "No prav, nazaj na delo."

Musk sicer pravi, da je polovica njegovega denarja namenjenega reševanju izzivov na Zemlji, polovica pa projektu vzpostavljanja samozadostnih naselbin na Marsu, kar bo po njegovem zagotovilo preživetje človeka in živalskih vrst v primeru, če "Zemljo zadene meteorit kot pri dinozavrih ali se zgodi 3. svetovna vojna in se sami sebe uničimo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 08:09 09.januar 2021.

    Nič lažjega, kot z a bombo zadeti naselbino na Marsu.