Avto
2054 ogledov

Elon Musk Teslo želel prodati Applu

Elon Musk Profimedia
Elon Musk je razkril, da je pred tremi leti, ko je bilo vredno desetkrat manj kot danes, skušal podjetje Tesla prodati Applu.

Elon Musk se je nepričakovano odzval na bolj ali manj preverjene novice o tem, da so se pri Applu lotili razvoja baterij za avtomobile. 

Ustanovitelj Tesle je na Twitterju v odgovoru na vprašanje sledilca, kaj si o tem misli, med drugim razkril dogajanje v letu 2017. To je bil čas hude krize v Tesli, saj so s hudimi težavami skušali postaviti na noge ključnega izdelka, model 3. Takrat je bil Tesla na borzi vreden "le" slabih 50 milijard evrov.

Musk, ki je v času najhujše krize večkrat prespal kar na strehi tovarne, je dejal, da si je takrat prizadeval za sestanek z vodjem Appla Timom Cookom, saj je bil pripravljen prodati Teslo. Vendar Cook ni želel sprejeti vabila na sestanek.

Pri Tesli so počasi rešili večino težav in na polno zagnali proizvodnjo. Danes, le tri leta kasneje, je družba vredna 500 milijard evrov, kar pa je še vedno le tretjina vrednosti tehničnega giganta Apple, poroča BBC.

Musk je sicer izrazil začudenje nad vestjo, da se Apple po nekaj letih in zamrlem prvem poskusu znova loteva projekta električnega avtomobila oziroma izdelave baterijskih celic.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.