Avto
37 ogledov

C1 pokazal nov obraz

Citroën C1
1/10
Citroën
Citroën je razkril videz mestnega malčka C1, ki bo javnosti razkrit na avtosalonu v Ženevi. Na voljo bo kot tri- in petvratna izvedenka ter tudi v novi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali airscape.

Bratec peugeota 108 in toyota ayga citroën C1 je dolg le 3,46 metra in tehta le 840 kilogramov. Kljub enakim genom bo kupce lovil s samosvojim videzom. Različica z zložljivo streho ne bo na voljo zgolj za trivratne karoserijske različice, temveč tudi za petvratne.

Mehka platnena streha z drsnim pomikom, ki se ponaša z izjemno velikimi merami, je električno krmiljena.

Velik zaslon in sistemi za udobje

Znotraj obljublja sedempalčni zaslon na dotik in tehnologijo za zrcaljenje zaslona Mirror Screen, ki omogoča podvojitev prikaza in upravljanje aplikacij uporabnikovega pametnega telefona prek zaslona na dotik. Opremljen je s sistemom za prostoročni dostop in zagon, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in sistemom za speljevanje na strmini. Za udobje skrbijo samodejna klimatska naprava, ogrevani sedeži in pri trivratni izvedenki tudi spominska nastavitev položaja prednjih sedežev.

Po zaslugi zadnje police, ki se preklopi od odpiranju prtljažnih vrat, preprosto dostopen prtljažni prostor meri 196 litrov. Če so zadnji sedeži preklopljeni, se prostornina prtljažnika poveča na 780 litrov.

Nova motorja

Za novinca sta na voljo dva bencinska motorja zadnje generacije. Motor e-VTi 68 Airdream je na voljo s petstopenjskim menjalnikom, ki se vgrajuje skupaj s tehnologijo stop & start in posebnim paketom Aéro, oziroma robotiziranim robotiziranim menjalnikom ETG (Efficient Tronic Gearbox). Nov je tudi trivaljni motor VTi 82 iz družine PureTech. Tovarniški podatki navajajo porabo 4,3 litra na sto kilometrov, izpusti ogljikovega dioksida pa dosežejo 99 gramov na kilometer. Ta motor ima 118 njutonmetrov navora in od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v 11 sekundah.

Komentarjev 1
  • YaKo 18:43 24.februar 2014.

    Obrat na streho?