Avto
1882 ogledov

Če boste med vožnjo pokazali sredinec, bo avto upočasnil vožnjo

Agresiven voznik Profimedias
Sistem je opremljen s termalnimi kamerami za spremljanje krvnega tlaka in kamero za spremljanje gibov voznikovih rok.

Huawei je sporočil, da je uspešno patentiral "cestni detektor stresa", sistem za prepoznavanje in umirjanje voznikov, ki je vgrajen v potovalno kabino vozila. Prepričani so, da bi utegnila tehnologija močno izboljšati raven varnosti v vožnji.

Avto Vožnja na zadnjih sedežih bo povsem drugačna

Sistem je opremljen s termalnimi kamerami za spremljanje krvnega tlaka, kamero za spremljanje gibanja voznikovih rok in mikrofonom za spremljanje tona voznikovega glasu. Tehnologija je patentirana v razredu "pametna vozila prihodnosti," ko bo večina vozil opremljenih s tehnologijo 5G.

Volkswagen passat GTE Avto Ko ti računalnik določa, kakšna bo tvoja vožnja

Poleg fizioloških odzivov na stres, ki jih ujamejo termalne kamere, sistem prepozna tudi različne geste, ki jih ljudje uporabljajo pod stresom, pa tudi spremembe v glasu, prepoznal bo celo uporab določenih izrazov. Na primer, če bo voznik v drugega voznika uperil pest ali sredinec, se bo vožnja samodejno upočasnila. Enako se bo zgodilo, če bo voznik uporabljal kletvice, grožnje, žalitve ali udarjal po vozilu.

Ford raptor PRVIČ V EVROPI Avto Nora vožnja po dalmatinskih klifih

Huawei je sistem razvil kot odgovor na naraščajoče tržne težnje svetovnih proizvajalcev avtomobilov. Že nekaj časa resno razmišljajo o uporabi različnih senzorjev v vozilih, da bi voznike spodbudili k umirjeni vožnji in preprečili vožnjo pod vplivom alkohola. Prepričani so, da bi tovrstne tehnologije pomagale preprečiti število prometnih nesreč, posledično pa bi bilo v prometni nesrečah manj poškodovanih in mrtvih.


 

Komentarjev 1
  • jan279 14:03 30.oktober 2019.

    Bomo pa mal kletvice spremenil.Recimo ljubil sem tvojo mamo od zadaj