Avto
9032 ogledov

Cestarji naj bi imeli ravno danes cestne igre

Pluženje snega Boštjan Tacol
Cestarjem je vreme zagodlo na najmanj zaželen dan v letu - danes so imeli rezerviran dan za že 46. Zimske igre cestarjev.

Gre za nekakšno zimsko olimpijado, na katerih se več sto predstavnikov zaposlenih cestnih služb iz vse Slovenije in Darsa družijo, tekmujejo v veleslalomu, deskanju in smučarskih tekih.

Sneg Avto Danes nikar na ceste brez teh potrebščin!

Ob robu zabavnega programa ponavadi potekajo tudi neformalni pogovori, med katerimi si med seboj izmenjujejo dobre izkušnje glede vzdrževanja cestnega omrežja. 

Sneg Opozorilo Arsa Slovenija Sveža natančna napoved višine novega snega

Slabo vreme in napoved obilnega sneženja pa je letošnje igre, ki potekajo na smučišču Kope, okrnilo, saj je udeležbo po naših informacijah moralo zaradi sneženja odpovedati več cestnih služb, menda tudi vsi z Darsa. Rezervni termin za izvedbo iger v primeru odpovedi bi imeli šele aprila. 

Verige uporabljamo le, kadar zimska pnevmatika ob stiku s podlago nima več zados Znate namestiti verige? Avto Uporaba snežnih verig v šestih korakih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Vesna Dolšak 18:38 02.februar 2018.

    Ceste se po novem plužijo šele, ko je na njih 10 cm snega. Prednost imajo avtoceste in hitre ceste, te se plužijo pred 10 cm. :)

  • Skias 16:44 02.februar 2018.

    ste pa res zgovorno sliko dali na stran saj se lepo vidi kako ima plug za okras :) Če pa pravijo, da je premalo snega za pluženje pol si pa naj nabavijo one stroje, ko imajo na sredi metlo in ...prikaži več bo več koristi kot pa od tega peska.

  • Avatar jezeran
    jezeran 14:49 02.februar 2018.

    izgleda da jih imajo, niti ena cesta ni splužena, samo vozijo se gor in dol. Sploh se sprašujem zakaj še plačujemo cestnino, poleti so luknje, pozimi nič spluženo Obup od slovenskih cest. Minister bi moral takoj podati svoj odstop, ker ...prikaži več je totalno nesposoben prav tako celo ministrstvo, ki se množi, dela pa nič