Slovenija > Črna kronika
92 ogledov

Krvavi prazniki na cestah

Nesreča v Kovačevcih
1/5
Sobotainfo.com
Med velikonočnimi prazniki so ceste terjale tri smrtne žrtve, s čimer se je število smrti na cestah v letošnjem letu povzpelo na 26. Umrli so voznik avtomobila, motorist in pešec.

Velikonočni ponedeljek se je na cesti tragično končal za voznika osebnega avtomobila in motorista, v soboto je na cestah umrl tudi pešec.

Včeraj se je v naselju Kovačevci v občini Grad zgodila huda prometna nesreča, v kateri je voznik zapeljal z vozišča, trčil v ograjo stanovanjske hiše in nato v gospodarsko poslopje. 

28-letni voznik se je v nesreči tako hudo poškodval, da je na kraju umrl. 

Cesta usodna za motorista

Že pred tem  se je sredi dneva na regionalni cesti pri naselju Mala Kostrevnica v občini Šmartno pri Litiji smrtno ponesrečil 59-letni motorist. 

"Pri naselju Mala Kostrevnica, kjer vozišče poteka po klancu navzgor v levi pregledni ovinek, je izgubil oblast nad motornim kolesom in padel ter nato trčil v varovalno ograjo na desni strani ceste," so sporočili s Policije. 

Pešec ležal na vozišču

Huda nesreča se je v soboto zgodila tudi na Ptuju, ko je voznik avtomobila povozil pešca, ki je ležal na vozišču.

"19-letni voznik je vozil osebni avtomobil po Zagrebški cesti na Ptuju, iz smeri Mariborske ceste proti Pobrežju," so sporočili s PU Maribor. "Ko je pripeljal v neposredno bližino stanovanjskega objekta Zagrebška cesta 30, kjer se vozišče rahlo spušča, ker gre pod železniškim nadvozom, je na desnem smernem vozišču ležal pešec." 

Precej več mrtvih kot lani

Število smrtnih žrtev v letošnjem letu se je tako povzpelo na 26, kar je precej več kot lansko leto v enakem času, ko je na cestah umrlo 19 oseb. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Skippy 15:04 29.marec 2016.

    Kako ne? Če preveč pritiskaš na plin, odgovarjaš. Vidiš v zgornjih primerih.

  • Avatar Leon
    Leon 14:18 29.marec 2016.

    Glede na katastrofalno stanje ..............NIHČE ne odgovarja ............nihče se ne čuti odgovrnega ......samo ovce dalje hodijo in beljejeo meeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  • miho 13:02 29.marec 2016.

    Ker smo v SLOVENIJI.