Avto
52 ogledov

Citroën bo izdeloval 4-sedežni električni kabriolet

Bluesummer
1/4
PSA
Skupina PSA Peugeot Citroën in Bolloré sta napovedali podpis sporazuma o strateškem partnerstvu. Ta sporazum predvideva, da bo skupina PSA distribuirala in izdelovala električno vozilo skupine Bolloré.

Na industrijski ravni bo za montažo skrbela tovarna PSA Peugeot Citroën v mestu Rennes že od septembra 2015 naprej, na ravni distribucije pa bo avtomobil Bluesummer tržila filiala Citroën Francija. Citroën bo tako v svoji mreži distribuiral 4-sedežni 100-odstotni električni kabriolet, katerega karoserija je izdelana iz niansirane mase ABS PMMA.

V Parizu pravijo, da gre za drzen in izviren avtomobil, ki se do potankosti sklada z vrednotami njihove znamke. Skupina Bolloré ima obsežno znanje o skladiščenju električne energije in razvoju ter aplikaciji  rešitev za električne sisteme. Skupina, ki je navzoča na trgu električno gnane mobilnosti, je zasnovala in razvila več vozil, med drugim tudi Bluesummer. V sklopu tega partnerstva bo skupina Bolloré lahko razvijala prodajo tega avtomobila ob podpori prodajalcev in izkušenj distribucijske mreže Citroën, ki je mrežo razvejano po celotnem francoskem ozemlju.

"To partnerstvo s skupino Bolloré je za našo mrežo priložnost za rast prometa in privabljanje nove skupine kupcev v razstavne salone," pravi Philippe Narbeburu, komercialni direktor podjetji Citroën in DS Francija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.