Avto
3227 ogledov

Citroën C3 aircross nič več nadebudni medvedek

Citroën C3 aircross
1/9
Citroën
C3 aircross bo z bogatejšo opremo in izraznejšo podobo skušal seči po dodatnem kosu velikanske pogače v segmentu malih križancev.

Čeprav marčevskega avtosalona v Ženevi ne bo, pa znamke pred začetkom pomladi tradicionalno kažejo nove ali prenovljene modele. 

Tudi Citroën predstavlja prenovljenega, bolj "dozorelega" C3 aircross, ki nastopa v enem najbolj prodajanih evropskih segmentov. Kot pravijo pri znamki, njihov model v nasprotju s kakšnim konkurentom še naprej ohranja podobo pravega suva, torej konkretno karoserijo, dodatno dvignjeno od tal, za napihnjenimi blatniki in izrazitima nosom ter zadkom.

Citroën C3 aircross | Avtor: Citroën Citroën

Avto je na trgu od leta 2017. Po prenovi ga bo zlahka prepoznati na podlagi novih, bolj izrazitih luči in prek celotne maske razširjenega logotipa, pod katerima je rešetka za zrak. "Jezni" pogled dopolnjujeta žarometa s tehnologijo polni LED.

Zadnji del je bil tudi osvežen, zanimiva posebnost so "air bumpsi" na zadnjem odbijaču. Seveda k zunanjosti spadajo tudi nove možnosti pri barvnih kombinacijah in platiščih. Samo na zunaj lahko kupci izbirajo kar med 70 različicami različicami barv, barvnih paketov in barv strehe.

Citroën C3 aircross | Avtor: Citroën Citroën

Notranjost je na razpolago v treh barvnih kombinacijah, izboljšali so vtis vgrajenih materialov, avto je bogatejši za devetpalčni sredinski zaslon. Med drugim si je mogoče privoščiti barvni HUD zaslon in vsesplošno digitalno povezljivost, med najpomembnejšimi razlogi za nakup pa ostaja prostornost tako za potnike kot prtljago. Posodobili so tudi asistenčne sisteme, vključno z novo kamero, ki lahko izriše rekonstrukcijo okolice avta.

C3 aircross bo ohranil pomočnika Grip Control za vožnjo v slabših razmerah, poganjali pa ga bodo po dva  bencinska in dizelska motorja, prestavljanje bo ročno ali avtomatsko. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.