Avto
16 ogledov

Citroën potrdil nizkocenovno linijo

Citroën C-cactus Citroën
Pri Citroënu so uradno napovedali, da bodo čez dobro leto na trg poslali novo linijo C, ki bo cenovno precej nižje umeščena od dosedanjih modelov znamke. Prvi predstavnik te linije bo naslednik modela C3. DS linija sedaj povsem samostojna znamka.

Načrte je minule dni potrdil sam šef Citröena Frederic Banzet, a ni šel v podrobnosti. Bi pa naj se prvi model nizkocenovne linije oblikovno navezoval na koncept C-cactus, ki so ga Francozi predstavili leta 2007 na salonu v Frankfurtu, poroča Autocar.

C-linija naj bi bila namenjena kupcem, ki so zelo občutljivi na ceno in od avtomobila zahtevajo predvsem funkcionalnost. Tako lahko pričakujemo, da bodo takšni avtomobili imeli na voljo manj opreme in dodatkov za doplačila kot doslej, tudi motorna ponudba bo gotovo ožja.

DS in Peugeot za zahtevnejše

Gre za restrukturiranje in repozicioniranje znamke na trgih, v katero so prisiljeni zaradi prodajnih številk koncerna PSA, ki so živo rdeče barve. Linija DS, ki je doslej imela premium vlogo, še vedno pa tudi Citroënov znak na pokrovu motorja, bo odslej povsem samostojna znamka, ki ji bodo namenjeni bolje opremljeni modeli, in bo imela isto vlogo, kot denimo Audi znotraj koncerna Volkswagen.

Po pisanju Autocarja naj bi tudi znamka Peugeot poslej skušala intenzivneje nagovarjati bolje situirane kupce.

C-linija naj bi na drugi strani dobiček intenzivneje prinašala v nižji polovici trga, a ob tem Francozi obljubljajo, da ti avtomobili še zdaleč ne bodo le gole lupine in da se za "konkurenčno" ceno kupcem ne bo potrebno odpovedati atraktivnim oblikam.

Citroën trenutno že ima model c-elysee, ki tako kot peugoet 301 nagovarja manj zahtevne kupce, predvsem v državah Vzhodne Evrope in Severne Afrike. Da so nizkocenovne znamke pravi odgovor na te krizne čase, pa je zadnja leta dokazala Renaultova znamka Dacia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.