Avto
19 ogledov

Clarkson po Argentini s tablico "k...c"

Porsche Facebook
Afera s Top Gearo ekipo v Argentini je dobila nove razsežnosti, ko so v zapuščenem vozilu Jeremyja Clarksona našli registrske tablice z žaljivo vsebino.

Policija je dejala, da je v razbitem porscheju 928, ki ga je Clarkson na hitro zapustil po napadu množice razjarjenih Argentincev, našla še dve registrski tablici, eno belo in eno rumeno, torej očitno britanski. Na njih je bilo izpisano BE11 END, kar bi v angleško govorečih območjih lahko prebrali "bellend".

Gre za vulgarni izraz za moški spolni organ. Potem, ko je Clarkson z ekipo Top Geara razburil državo z registrskimi tablicami H982FKL, ki naj bi namigovali na britansko zmago v vojni za Falklandsko otočje leta 1982, so se argentinski mediji že razpisali o novi žalitvi. "Vemo, da 'bellend' ne pomeni 'konec zvona' ter da gre za hudo angleško zmerljivko. Zato to jemljemo kot žalitev za argentinski narod," je dejal nek lokalni predstavnik oblasti. "Prepričani smo, da je ekipa Top Geara pripravljala dodatno provokacijo s svojimi registrskimi tablicami, da bi nas znova izzvala s spominom na falklandsko vojno."

Pri BBC-ju so pohiteli in priznali, da so dodatni tablici res vozili s seboj, a ne z namenom, da bi ju obesili na porscheja na javni cesti. "Tablici med snemanjem nista bili uporabljeni niti enkrat," zagotavljajo in dodajajo, da naj bi ju uporabili čisto ob koncu snemanja za potrebe nogometne igre z avtomobili. "A se je konec zapletel." 

Tako ga je označil May

Zgodba s spornim izrazom sega v letošnjo pomlad, ko je Clarksona njegov kolega James May v enem od javnih zapisov odmevno označil za "bellenda". To je bilo takrat, ko se je Clarkson moral zagovarjati, češ da je imel med snemanjem ene od epizod rasistične izpade nad Azijci. May je zapisal: "Jeremy Clarkson ni rasist. On je gigantski k...c in še kaj zraven, vendar gotovo ne rasist. Z rasistom gotovo ne bi sodeloval."

Tablice | Avtor: Argentinska policija Argentinska policija
Clarkson je v zadnji nedeljski kolumni za The Sun opisal, kako se je v hotelu, nad katerega je po kamenjanju prišla razjarjena množica in zahtevala njihod takojšen odhod, v družbi Mayja in Richarda Hammonda pogumno skrival pod posteljo v eni od sob spremljevalnega osebja BBC. "Parkirišče pred hotelom se je polnilo, vedno več jih je prihajalo. Stvar je postajala resnično grda, twitter se je šibil pod sporočili lokalcev. Želeli so kri." Po dogovoru s predstavniki lokalnih oblasti je nato celotna ekipa BBC na hitro zapustila državo.

Komentarjev 2