Avto
233 ogledov

Clarkson v prvi oddaji izgubil stavo, podreti mora hišo

The Grand Tour Amazon
The Grand Tour, dolgo pričakovana nova oddaja o avtomobilih ex-Top Gearove trojice,je doživela premiero. Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May so z znanim humorjem in nekaterimi svežimi domislicami med drugim ugotavljali, ali je hitrejši ferrari laferrari, porsche 918 ali mclaren P1.

Britanski voditelji so pod zaslombo Amazona in ob idejah glavnega producenta Andya Whilmana zbrano občinstvo sredi ameriške puščave popeljali skozi glavne poudarke formata, ki bo sledil najmanj tri naslednje sezone - prehod na internetni format oddajanja prek storitve Amazon Prime, fantastična fotografija premikajočih se štirikoles po zaslugi 4K tehnologije snemanja, še več denarja za različne eksplozije in ekstavagantne teste, nova zloglasna testna steza, poimenovana Eboladrom, oster jezik z duhovitimi dialogi (med drugim smo izvedeli, da je Captain Slow plačal kazen zaradi vožnje 59 km/h) ter seveda slavljenje avtomobilov kot enega najpomembejših izumov človeške rase. 

Po uvodni špici v stilu Mad Maxa so Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May nadaljevali pred patriotskim občinstvom v velikanskem mobilnem šotoru, ki se bo za vsako oddajo selil po različnih krajih sveta, že prihodnji teden bodo tako v Johanesburgu v Južnoafriški republikki.  

Poleg tanjšanja pnevmatk ob pomoči BMW M2 je bil med vrhunci prve oddaje prav gotovo vzporedni test t. i. svete trojice trenutnega avtomobilskega sveta - ferrarija laferrarija, mclarna P1 in porscheja 918 spyder. Gre za test hiperšportnikov, ki ga BBC oziroma Top Gearu ni uspelo nikoli narediti, čeprav so ga dolgo napovedovali.

Ko so pustili za seboj manj resne izzive, je prišel čas za najpomembnejšega - kateri avto najhitreje opravi z zahtevno progo dirkališča Algarve na Portugalskem. Zmagovalec je bil za marsikoga presenečenje, tudi za Clarksona, ki je bil tako prepričan v zmago svojega ljubljenca, da je bil zanj pripravljen podreti svojo hišo. To bo še zanimivo ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Bozidar.Frelih 22:21 21.november 2016.

    Ne nakladajte. Hiso je ze podrl ker gradi novo.http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/09/jeremy-clarkson-blows-up-his-old-home-to-make-way-for-new-cotswo/