Avto
8085 ogledov

Delavca zdrobil stroj, sindikati takoj v stavko

Tovarna delavec stroj motorji Stellantis Profimedia
Tragična nesreča v tovarni Stellantisa je bila povod za stavko zaposlenih zaradi skrbi nad varnostjo.

V Stellantisovi tovarni motorjev Pratola Serra na jugu Italije se je zjutraj zgodila huda nesreča. Vzdrževalca, sicer zaposlenega pri zunanjem podjetju, je med delom zagrabil stroj in mu povzročil tako hude poškodbe, da je umrl. Kot s sklicevanjem na sindikalne vire poroča Reuters, je stroj nesrečnika zmečkal. 

Dogodek je povzročil, da so vsi reprezentativni sindikati v tovarni spontano razglasili stavko za celotni delovni dan. Z njo želijo opozoriti na skrb za varnost zaposlenih.

V Stellantisu so uradno potrdili nesrečni dogodek in izrazili sožalje družini, hkrati pa obljubili polno sodelovanje pri preiskavi dogodka.  

Dogodek in stavka v Stellantisovi tovarni sta sicer nadaljevanje dogodkov izpred par dni, potem ko se je na gradbišču veletrgovine v Firencah zgodila huda nesreča. Porušila se je gradbena konstrukcija, zaradi tega pa je umrlo kar pet delavcev. Nesreča je povzročila val opozoril na nezadovoljivo skrb za varnost delavcev v Italiji. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • tlacan 23:43 22.februar 2024.

    Pri nas imamo zelo sposobne varnostne inženirje. Baje jih v šoli učijo kako s čim manjšim stroškom zagotoviti, da delodajalec ne odgovarja ob nesreči. Novinarje pa se je že tolikokrat podkupilo, da ne poročajo o nesreči. Varnost niti ni pomembna ...prikaži več - samo da je dobiček na koncu leta.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:43 22.februar 2024.

    Pri nas pa v realnem sektorju sindikati spijo!!!