Avto
118 ogledov

EU že leta 2011 vedel za goljufanje VW!

Volkswagen EPA
Če držijo najnovejše trditve ameriških oblasti, da so v EU že štiri leta vedeli za goljufanje s škodljivimi plini, ki ga je izvajal Volkswagen, čaka politike in uradnike v Bruslju ogromno pojasnjevanja, zakaj niso ukrepali.

Nemški tednik WirtschaftsWoche je danes poskrbel za novo bombo v zadevi Dieselgate, saj je poročal, da so ameriške oblasti namig o tem, da nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen goljufa na okoljskih testih, dobile kar od predstavnikov EU. To je za časnik  povedala vodja okoljske agencije CARB iz Kalifornije Mary Nichols.

"Predstavniki EU so obvestili ameriški neprofitni mednarodni svet za okolju prijazen transport (ICCT) o možnem goljufanju pri izpustih dušikovih oksidov," je dejala Nicholsova. 

Kot je še navedel WirtschaftsWoche, je Volkswagnov dobavitelj Evropsko komisijo o zmožnosti Volkswagnovih motorjev, da preslepijo uradne ekološke teste, opozoril že leta 2011. Vendar komisija ni ukrepala. Bruseljski predstavniki, ki jih je dejstvo, da nemški proizvajalec goljufa, močno jezilo, so informacije zato predali ICCT, ki je obvestil ameriške oblasti. Septembra letos je po vztrajni preiskavi Američanov Volkswagen končno priznal, da goljufa. 

"Če bo ta informacija potrjena, to pomeni, da sta nekdanji komisar in zdajšnja komisarka za industrijo Antonio Tajani in Elzbieta Bienkowska skrivala dejstva in lagala pred Evropskim parlamentom," sta po poročanju STA dejala dva poslanca Zelenih v Evropskem parlamentu Yannick Jadot in Karima Delli.

Volkswagen iz tedna v teden pada v globljo krizo. Tako je konec oktobra priznal tudi, da je zavajal glede podatkov o emisijah toplogrednega plina CO2. Zgolj zaradi kode za potvarjanje rezultatov NOx bo moral vpoklicati 11 milijonov vozil, od tega prek 34.000 v Sloveniji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • karantanija 16:44 13.november 2015.

    Leta 1974, so strašili populacijo s teorijo o ledeni dobi, nekaj let kasneje, so preskočili na globalno segrevaje. To jasno kaže na popačeno pseudoznanost.Mit da je človek kriv za spremembe temperature je postala osrednja politična tema skoraj vseh ...prikaži več političnih strank in novodobnih gibanj, ki ne prenesejo kritike. Podatki pa kažejo, da vpliva človek le 0,03-0,04 % v skupni količini CO2 v atmosferi.Znano je, da vlagajo ZDA bilijone dolarjev v okoljevarstvene lobije. Po tej informaciji nam je vse jasneje. Al Gore je jasno nakazal agendo in cilj obdavčevanja v svoji izjavi – prvi korak k svetovni vladi. S tem so zaustavili države v razvoju, ki imajo veliko nafte in premoga. Afričani in drugi si ne morejo privoščiti napredne tehnologije, za pridobivanje električne energije, in so obsojeni na posojila mednarodnih bank in posledično zasužnijo svoje potomce za več generacij.

  • karantanija 16:43 13.november 2015.

    Globalno segrevanje je postal velik posel. Denar in moč, s tema dvema besedama si lahko razlagamo globalno segrevanje. Zanikati globalno segrevanje je huje, kot zanikati holokavst. Za politika je to politični samomor, navaden državljan pa je označen kot ...prikaži več brezsrčneža, ki mu ni mar za prihodnje rodove. Podnebje Zemlje se segreva in ohlaja že sto tisoče let, še predno je Al Gore izumil globalno segrevanje. Znanstveniki so “slučajno” izključili najbolj severne vremenske, merilne postaje – torej tiste ki so kazale najnižje temperature. Dogajajo se tudi šikaniranja in fizične grožnje vsem profesorjem in znanstvenikom, ki so si upali dvigniti glas in nasprotovati teoriji o globalnem segrevanju.Pred tisoč leti je bilo tako toplo, da so trto in vino pridelovali celo tako severno kot je Škotska. Dejansko je, da so bile v bile v srednjem veku povprečne temperature višje kot danes.Leta 1974, so strašili populacijo s teorijo o ledeni dobi, nekaj let