Avto
14 ogledov

Dirka, ki vodi pod oblake

Pikes Peak
1/61
Organizator
19,99 kilometra, 156 zavojev, sedemstopinjski nagib, asfalt in makadam – legendarni Pikes Peak v Coloradu najboljši vozniki in reli avtomobili napadajo že od leta 1916. 26. junija bo spet šlo zares.

26. junija se bodo dirkači na mednarodni gorski dirki na Pikes Speak spet potegovali za slavo in bodo skušali vzpon opraviti v manj kot desetih minutah. Deset minutni šprint na slavnega štiritisočaka bo letos še posebej težka naloga saj bo morda dirkače na progi pričakal sneg, ki je padel ta teden trenutne temperature pa so tik nad lediščem. V nedeljo naj bi se vreme v Coloradu v ZDA le razjasnilo, a direktor dirke Phil Layton vseeno opozarja: "Na koncu odloča gora, kaj se bo zgodilo. Njen "duh" je res nekaj posebnega. Vse je možno."

Lani je desetminutna znamka ostala nedotaknjena, zmagal pa je Nabuhiro Tajima s suzukijem SX4. Da bi vam približali to legendarno in eno od najzahtevnejših dirk na svetu, ki vodi pod oblake, smo vam pripravili fotogalerijo z lanskega leta, ki si jo lahko ogledate zgoraj pod glavno fotografijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.