Avto
4 ogledov

Dodatna embalaža adrenalina

BMW 120i performance
1/40
Žurnal24 main
Bavarski BMW se je odločil že tako športno usmerjenima modeloma serij 1 in 3 vdahniti dodatno mero adrenalina s posebno serijo performance.

Pri Žurnalu smo prvi tostran Alp preizkusili model 120i s 125 kilovati v izvedbi s platneno streho, v posebni rdeči barvi (sedona) in številnimi dodatki, ki avto naredijo še športnejšega in unikatnejšega. Med testnikove dodatke performance spadajo aerodinamični paket, ki obsega posebno motorno masko s črnima ledvičkama, agresivnejši odbijač in posebni športni pragovi z navidezno škrgo pred zadnjimi kolesi.

 

44.575 evrov

je cena testnika 120i cabrio z dodatno opremo performance. Osnovna cena je 33.300 evrov

Drugačni so tudi za hujše obremenitve prilagojeni zavorni diski z utori, ki jih odlikuje manjša teža,  posledično pa boljše vozne lastnosti avtomobila. Platišča performance so prav tako lažja, in sicer zaradi posebne oblike, dobavljiva pa so v velikostih 18 in 19 palcev. Športno podvozje je nižje in trše, izboljšan je tudi izpušni sistem, ki ima zdaj še športnejši zvok. Motorni pokrov je prav tako iz karbona, a le pri različicah s šestvaljnim motorjem.

Merilniki tudi na volanu
Že tako športno notranjost so začinili z volanom z oblogo iz alkantare, prestavna ročica pa ima za četrtino skrajšano prestavno pot. Na zgornjem delu krožnice volana je še tridelni prikazovalnik, po katerem voznik spremlja podatke o bočnem pospešku, temperaturi motorja in še čem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.