Avto
35 ogledov

Droste iz Helle Saturnus na Kitajsko

Cristof Droste Finance
Christoph Johannes Droste. Generalni direktor Helle Saturnus in menedžer leta 2011 zapušča Slovenijo ter se seli na Kitajsko.

Iz ljubljanske Helle Saturnus, ki je del koncerna nemške Helle, enega od vodilnih dobaviteljev za avtomobilsko industrijo na svetu, so sporočili, da je bil Christof Johannes Droste imenovan na mesto "Vice President Production Lighting China“.

Hella v okviru trajne rasti na Kitajskem še naprej širi svojo vodilno ekipo za Kitajsko na področju svetlobne tehnike za avtomobile. Tako bo v tej funkciji Droste odločilno podpiral nadaljnjo gradnjo ter širitev proizvodnje žarometov in zadnjih luči podjetja na Kitajskem, so zapisali v sporočilu za javnost.

Hella že od začetka 80. let deluje na kitajskem trgu in je od leta 1996 sprva prek skupnih vlaganj s proizvodnimi zmogljivostmi. Odtlej je podjetje postopoma širilo svojo lokalno prisotnost in je trenutno zastopano s skupno desetimi proizvodnimi, razvojnimi in upravnimi lokacijami v Šanghaju, Changchunu, Pekingu, Xiamenu, Nanjingu und Jiaxingu. Tam zaposlujejo več kot 4.500 sodelavk in sodelavcev na vseh poslovnih področjih.

Poleg gradnje in širitve lastnih kapacitet v zadnjem času krepijo tudi odnose s kitajskim proizvajalcem Faway, s katerim so ustanovili skupno podjetje.

Komentarjev 1
  • Ziga Zois 14:56 03.marec 2014.

    trend, da ga pošljejo čim dlje od matične Helle v Nemčiji se nadaljuje :)

Sorodne novice