Avto
1760 ogledov

Drugi najbolje prodajani mestni malček je spet svež

citroën C3
1/12
Citroën
Citroën je svojemu predstavniku razreda majhnih mestnih avtomobilov C3 namenil medgeneracijsko osvežitev, ki mu je, kot pravijo Francozi, prinesla "še bolj mogočen značaj in več udobja". V slovenske prodajne salone pride junija.

Pri Citroënu so se pohvalili, da so C3 od predstavitve leta 2016 do danes prodali v približno 750 tisoč primerkih in da se je konec lanskega decembra uvrstil med pet najbolje prodajanih predstavnikov avtomobilskega segmenta B v Evropi. V Sloveniji je v svojem segmentu na drugem mestu v prodaji zasebnikom, kar pomeni, da so jih v Sloveniji v trenutni tretji generaciji do zdaj prodali 3.200. V vseh treh generacijah je Citroën sicer globalno prodal 4,5 milijona predstavnikov tega modela.

Citroen C3 Avto Citroën C3, kakršen bo bolj všeč umirjenim voznikom

citroën C3 | Avtor: Citroën Citroën

Ne popravljaj, če deluje

Glede na to, da gre torej za precej uspešen model, so se pri njegovi prenovi držali načela "ne popravljaj, če ni pokvarjeno". Oblikovnih sprememb je zato bolj malo, a so opazne. Sprednji del so malce spremenili, da posnema razporeditev v obliki črke X s študije Cxperience, ki jo je Citroën pokazal leta 2016. Novi so tudi žarometi s "tehnološkim pogledom", ki jih z masko povezujejo led dnevne luči, spremenili pa so tudi obrobe meglenk v preoblikovanem odbijaču.

Citroën C3 aircross Citroen C3 aircross Avto Citroen C3 aircross: Zakaj bi ga imeli raje kot konkurente?

citroën C3 | Avtor: Citroën Citroën

Zadnje luči nekoliko spominjajo na blazine "Airbump", ki so jim tudi namenili nekoliko drugačne oblike. Preoblikovana so tudi 17-palčna kolesna platišča, na voljo pa so tudi dve novi karoserijski barvi, štiri nove barve strehe in štirje barvni paketi. S tem pa se opis sprememb zunanjosti bolj ali manj konča.

citroen, psa, zgodovina, citroen 19_19, citroen ami_one Bili smo med srečneži Avto Take avtomobile morda voziš le enkrat v življenju

Udobje kot v večjih modelih

Kabini so namenili nove udobne sedeže, ki so jih vzeli iz citroënov C4 cactus in C5 aircross, nekaj pa je tudi pridiha hiše La Maison Citroën s skandinavskimi pohištvenimi elementi. V praksi to pomeni, da na osveženi armaturni plošči in drugje najdete vstavke iz lesnega furnirja.

citroën C3 | Avtor: Citroën Citroën

Enajstim sistemom za pomoč vozniku in varnost so dodali še dvanajstega, pomoč pri čelnem parkiranju, sicer pa tehnika ostaja bolj ali manj enaka kot doslej, vključno z motorji, bencinskima trivaljnikoma puretech 80 in 110 ter turbodizelskim štirivaljnikom blueHDi 100. Močnejši trivaljnik je na voljo tudi s samodejnim menjalnikom EAT6.

Citroën C5 aircross hybrid Križanec Avto Leteča preproga na kablu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.