Avto
786 ogledov

Družinski golf je postal pametnejši

1/10
Volkswagen
V gneči vozi sam, z migljajem prsta brez dotikanja upravljamo s klimo in radijskimi postajami.

Po kombilimuzinski in karavanski (variant) različici je bil medgeneracijske prenove deležen tudi sportsvan, ki velja za enoprostorca med golfi. Pri VW-ju navajajo, da se za sportsvana odločajo predvsem tisti, ki iščejo kompaktni avtomobil s višjim položajem sedenja, dodatno prilagodljivost in prostornostjo.

Golf TDI avtomatik Golf Avto VW golf: Opazke z mesarji gor ali dol

Kompaktni enoprostorec se zdaj predstavlja v prenovljeni različici, ki bo premierno na ogled na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (12.–24. september 2017). V tehničnem pogledu novost predstavljajo trije novi motorji TSI, razširjena ponudba asistenčnih sistemov, nova generacija infotainment sistemov (najzmogljivejši omogoča upravljanje z gestami) ter širši nabor serijske opreme. 

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Bolj zašiljen

Pri golfu sportsvan so oblikovalci želili narediti avtomobil bolj športen. Med poglavitne novosti sodijo novo oblikovana odbijača, novi halogenski žarometi z dnevnimiLED-lučmi, LED-žarometi namesto ksenonskih žarometov ter za vse izvedbe serijske zadnje LED-luči. Poleg tega je na voljo pet novih izvedb aluminijastih platišč (v velikostih 16, 17 in 18 palcev).

Volkswagen polo Avto Novi VW polo večji in pameten kot golf in passat

V potovalni kabini izpostavljamo nove dekorativne elemente, tekstilne prevleke in usnjene sedeže.

Napreden večpredstavnostni sistem

Večji del prenove je pripadel tehničnim inovacijam. Zdaj je na voljo radijsko-navigacijski sistem Discover Pro z 9,2-palčnim zaslonom, ki je za sportsvana na voljo prvič in ki ga je mogoče upravljati tudi z gestami. Sistem Discover Pro nima več klasičnih tipk in gumbov; upravljanje na dotik poteka izključno preko zaslona ter petih kapacitivnih polj ob levem robu novega infotainment sistema.

S Volkswagnovo aplikacijo media control je poleg tega na voljo vmesnik za tablice (in pametne telefone). Ta potnikom omogoča, da številne funkcije infotainment sistema udobno upravljajo preko tablice – ne glede na to, na katerem sedežu v vozilu sedijo. Tablico morajo le preko dostopne točke za WLAN povezati z infotainment sistemom Discover Media ali Discover Pro.

Hyundai i30 Tudi na račun cene Avto Hyundai i30 konkurenčen tudi golfu, a ni več poceni

Klic ob okvari

V ponudbi bo tudi paket storitev Security & Service. Z njim si stranke v najrazličnejših situacijah lahko hitro zagotovijo potrebno pomoč, na primer avtomatsko javljanje nezgod, Klic ob okvari in načrtovanje servisnih terminov (poenostavlja dogovarjanje o terminih za servis in vzdrževanje s servisno delavnico).

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Med asistenčnimi sistemi za pomoč vozniku ima sistem za prepoznavanje pešcev (sestavni del sistema Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili), asistenco za zastoje (delno avtomatizirana vožnja z ustavljanjem in speljevanjem do hitrosti 60 km/h), sistem Emergency Assist, najnovejšo generacija parkirnega sistema Park Assist in proaktivnega sistema za zaščito potnikov ter asistenca Trailer Assist (vključno s sistemom Park Assist), ki olajšuje vzvratno vožnjo s prikolico.

eurban E-golfi Slovenija LPP: Najeli 20 golfov, ki jih po več kot pol leta še vedno testirajo

Ponudba motorjev vključuje tri bencinske motorje TSI ter dva učinkovita dizelska motorja TDI. Dva zmogljivejša motorja TSI sta opremljena z aktivnim upravljanjem valjev, ki v definiranih fazah delovanja izključi dva od štirih valjev ter s tem zmanjša porabo in emisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.