Avto
10345 ogledov

Dvig cen: Kmalu več za hitro polnjenje e-vozila, kot polno posodo bencina

OMV
Za hitro polnjenje baterije električnega vozila kmalu tudi 60 evrov in več.

Nemški Automobilwoche piše, da bi lahko kmalu neregistrirani uporabniki odšteli več denarja za polnjenje svojih električnih avtomobilov na polnilnih postajah Ionity, kot bi plačali za polno posodo bencina, če bi vozili avto z motorjem na notranje zgorevanje.

BMW i3 Avto Preizkus ali hitro polnjenje res škoduje baterijam

Prav plačevanje dragega goriva je eden od argumentov, da je marsikdo zamenjal bencinski ali dizelski avto za električnega. To je bil eden najmočnejših argumentov lastnikov električnih avtomobilov. Na nekaterih polnilnih postajah pa bi lahko to cenovno prednost "električarjev" v primerjavi z običajnimi pogoni kmalu izničili.

Petrol Promo Zanimivo Petrol odprl prvo javno mini vozlišče za hitro polnjenje električnih vozil v Sloveniji

 | Avtor: Ionity Ionity

Pri Ionityju, ki so ga ustanovili velikani Daimler, BMW, Volkswagen (vključno z Audijem in Porschejem) in Ford, imajo velike načrte s širitvijo polnilnih postaj po Evropi. Trenutno so razširjeni v 20 evropskih državah (večina od 860 polnilnih postaj je lociranih ob avtocesti) tudi Sloveniji - polnilnica je postavljena v Ilirski Bistrici, načrte za širitev po vsej Sloveniji pa so najavili že pred časom.
Obljubljajo, da je mogoče na njihovih super hitrih polnilnih postajah High Power Charging (HPC) polniti z enosmernim električnim 350 kilovatov. 

Prima električni avti Avto Toliko boste plačali za polnjenje avtomobila

Po veliko poteznih načrtih pa je zdaj po pisanju nemških medijev sledi hladen tuš, saj nameravajo od 31. januarja dalje svoje cene polnjenja konkretno povečati. Na slabšem bodo vozniki tistih električnih avtomobilov, ki ne vozijo omenjenih znamk avtomobilskega konglomerata, ki so ustanovile Ionity. Do zdaj je podjetje za svoje hitre polnilne postaje za polnjenje v EU zaračunalo pavšalno ceno osem evrov na polnjenje. Po napovedi podjetja bodo neregistrirane stranke kmalu morale plačati 79 centov za kilovatno uro.

Električni avto polnilnica polnilni kabel Avto Polnjenje električnega avtomobila že dražje od točenja goriva

Pri Handelsblattu so izračunali, da bo polnjenje baterije do 100 odstotkov v povprečju stalo okoli 60 evrov, pri večjih električnih avtomobilih ali pri lastnikih, ki električni avto uporabljajo za daljše vožnje po avtocesti s porabo 20 ali več kilovatnih ur na 100 kilometrov, pa bo vožnja postala celo dražja kot z vozili s primerljivimi bencinskimi motorji.
 

Komentarjev 7
 • maresem 08:33 19.januar 2020.

  A reees.... ni to zelena eko energija, poceni pa to?! Že danes bi kupil EL avto, pa so saloni žal zaprti. hahaha....

 • Avatar vec
  vec 21:15 18.januar 2020.

  Nemčija info iz prve roke polnenje od 16-36 ojrov, govorim o severno porenje vesfalija

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 20:15 18.januar 2020.

  Kaj ste mislili prvo vas nategnejo,da nekaj kupite nato vam pa gorivo za kupljeno močno podražijo ne si misliti,da vam bodo kak evro pustili v žepih!!