Avto
2458 ogledov

Eden najuspešnejših malih avtov bo dobil klon

Toyota yaris Toyota
Toyotin yaris hybrid se bo z rahlimi spremembami kmalu prodajal še pod eno avtomobilsko znamko.

Kot kaže, bo Mazda skušala del svojih zagat glede evropske palete rešiti z nadgradnjo dosedanjega sodelovanja s Toyoto.

Že prihodnje leto nameravajo v Evropi začeti s prodajo lastnega modela, ki bo temeljil na yarisu. To potrjujejo informacije Autocarja, ki je objavil fotografije yarisa s prikritimi oznakami v bližini Mazdinega evropskega središča v Nemčiji.

Zelo verjetno bo avto prevzel ime mazda2, saj je obstoječa "dvojka" na cesti že od leta 2014 in kljub še vedno zelo zeleni ekološki noti (zadnji test Green NCAP) ni več tržno konkurenčna, tudi zaradi dejstva, da jo izdelujejo daleč stran od Evrope. Yarisa na drugi strani izdelujejo v Toyotini tovarni v Franciji.

Mazda2 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Poteza bi Mazdi pomagala pri doseganju kvot glede izpustov CO2 v Evropi, hkrati bi tukajšnjim kupcem prvič ponudili dostopnejši model s hibridno tehnologijo. Poteza bi koristila tudi Toyoti, saj bi zapolnila proizvodnjo in okrepila partnerske povezave z v mnogočem prodorno japonsko konkurentko.

Toyota yaris zadnje generacije je prava uspešnica, saj se umešča med najbolj prodajane avte v Evropi. Nosi tudi naziv evropskega avta leta 2021.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice