Avto
921 ogledov

Ekskluzivni slovenski koledar

1/10
Alpra Design
26 let tradicije edinstvenih slovenskih avtomobilskih koledarjev je doživelo novo poglavje. Predstavljamo vam ekskluzivni slovenski koledar za ljubitelje umetnosti in avtomobilov za leto 2020.

Oštevilčena in podpisana serija šteje 777 kosov. Pišemo o ekskluzivnem koledarju Alpra Design 2020. Četrt stoletja vztrajnosti se zrcali tudi v krogu zvestih zadovoljnih kupcev, ki so prepoznali kakovosten slovenski oblikovalski izdelek, njegovo estetiko in ekskluzivnost.

Uma Thurman Pirelli Magazin Letošnji Pirellijev koledar je nekaj posebnega

 | Avtor: Alpra Design Alpra Design

Avtor koledarja, Aleksander Praper, sledi začrtani poti, ponuditi vizijo nevtralnih avtomobilov prihodnosti. S svojo nevtralnostjo ne delajo reklame nobeni obstoječi znamki in nobene ne zanemarjajo. Hkrati sodijo med redke koledarje na globalnem trgu, katerih tematika je oblikovalska, oziroma razvojna. Čeprav avtomobilski koledarji v zadnjih letih niso več tako samoumevni kot so bili pred leti ali desetletji, pa pri Alpra Design vztrajajo na svoji poti, saj ljudje še vedno izkazujejo tudi željo po koledarju kot poslovnemu darilu. Povrh je vsak izvod ročno podpisan in oštevilčen, za simboliko dobrih medčloveških odnosov pa ima dodane še poštne kartice z motivi s koledarja.

 | Avtor: Alpra Design Alpra Design

Aleksander Praper Alpra Design Avto Alpra Design 23-ič razkriva slovenske štirikolesne umetnine

 | Avtor: Alpra Design Alpra Design

V razvoj posameznega koledarja in dizajnov na njem je vsako leto vloženih več mesecev dela. Kot pojasnjujejo, tudi izdaja za leto 2020 ni sodobna “eksplozija” digitalnih efektov, temveč na estetski način prikazuje vozila, ki so videti kot avtomobili in ne kot potujoči računalniki. Njihove oblike uravnoteženo združujejo obline in robove v skladno celoto, brez pretiravanj, oziroma robatega poudarjanja avtomobilske agresivnosti.

Praper ceni vse sposobne oblikovalce, zelo pa so mu pri srcu alfe. (Foto: Alpra Avto 777 ekskluzivnih slovenskih koledarjev

 | Avtor: Alpra Design Alpra Design

Na 12 stranicah koledarja je v ustreznih barvah in raznolikih pogledih upodobljenih 12 idej neobstoječih avtomobilov različnih karoserijskih izvedb. Ob prečiščeni, pregledni in dovolj informativni grafični podobi koledarja je dizajn avtomobilov potisnjen v ospredje, čeprav ga obrobljajo elementi, katerih naloga je, da pričarajo navidezen prostor in globino. Spreminjanje stranic pričara pestrost in dinamiko, čeprav skozi cel koledar ostaja dobro vidna rdeča nit in značilen slog, še poudarja avtor.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.