Avto
4739 ogledov

Elon Musk najavil pogrom Tesle, če ...

Elon Musk in tesla model X Profimedias
Celotna Teslina zgodba z električnimi avtomobili se lahko konča v naslednjih 10 mesecih.

Generalni direktor proizvajalca električnih avtomobilov Tesla Motors, Elon Musk, je svojim delavcem povedal, da bo podjetje v 10 mesecih ostalo brez denarja, če ne bodo naredili resnih rezov v stroške podjetja.

Tesla model Y Avto Novi tesla model Y je pravcati naboj med križanci

V elektronskem sporočilu ameriškim medijem je Mus zapisal, da je zmanjševanje stroškov nujno, ne glede na to, da je imela Tesla za več kot dve milijardi evrov zaslužka.

Avto znamke Avto Tesla že za petami Audiju

Musk bo pregledal vse stroške, ki jih ima podjetje po svetu, vključno s plačami, potnimi stroški, najemi, vsakim plačilom, ki z bančnega računa podjetja odnaša denar, piše v elektronskem sporočilu. Čeprav je Tesla dvignila prihodke, pa je Musk Jasen: "Ta denar nam omogoča zgolj preživetje naslednjih 10 mesecev. Potem sledi bankrot."

Elon Musk | Avtor: Profimedia Profimedia

To ni prvič, da je Musk najavil potop podjetja. Pred letom dni je dejal, da bo podjetje ostalo brez denarja zaradi proizvodnje opevanega vozila model 3. Prav to je vozilo, ki naj bi podjetje rešil rdečih številk in vozilo, ki naj bi na glavo obrnilo avtomobilsko industrijo.

Tesla model 3 Avto Toliko bo v evrih stal tesla model 3

Pri ameriškem proizvajalcu izključno električnih vozil so pred kratkim sporočili, da bodo morali odpustiti okoli 3.000 zaposlenih. Tesla trenutno zaposluje več kot 45 tisoč ljudi. Težava je, da so Teslini avtomobili še vedno predragi za večino kupcev vozil.

BMW i8 e-drive Roadster Na svetu Avto Tesla je vrgla s trona Nissan, a to še ni vse ...

Najcenejša Tesla model 3 v ZDA stane nekaj več kot 30 tisoč evrov. V Evropi so cene krepko višje. V Nemčiji je treba za model 3 v osnovni različici plačati 57.900 evrov, medtem ko izpeljanka Performance stane 68.600 evrov. V to ceno niso vključene subvencije. V Avstriji so cene nekaj višje, tako model 3 stane najmanj 58.300 evrov, Perfomance pa 69.100 evrov. V to ceno ni vključena subvencija za električna vozila. Slovenska država za električni avto primakne 7.500 evrov.
 

Komentarjev 3
  • rok40 12:56 22.maj 2019.

    Totalni BS. V četrtletju kjer so dali za 700 miljonov € več avtov na ladje imajo pač sorazmerno manj prodaje. In trenutno imajo največ denarja na računu kot kadarkoli.

  • NeAnonimni 09:33 21.maj 2019.

    Dobra novicaaaa

  • ode 08:43 21.maj 2019.

    Slovenija s subvencijami podpira sužensko delo in umazano industrijo v tretjem svetu. Toda zemlja je okrogla, zato se bo vse v dvojni meri vrnilo tudi k nam.