Avto
6628 ogledov

Tesla je vrgla s trona Nissan, a to še ni vse ...

Tesla model 3 Tesla
Nissan leaf ni več najbolj prodajan električni avto na svetu.

Tesla model 3 je postal uradno najbolj prodajan električni avto na svetu v prvih osmih mesecih letošnjega leta. Večina težav, ki so hromile proizvodnjo, je tako očitno preseženih, saj je Tesla predal kupcem okoli 60 tisoč vozil, kaže statistika specializiranega portala Inovev.

To je bilo dovolj, da je na drugo mesto potisnil dolgo vodilnega na tem področju, model nissan leaf. Sledijo kitajski proizvajalci BAIC, Jac in BYD, kar ni presenečenje, saj se polovica vseh električnih avtov danes proda na kitajskem trgu. 

Tesla model 3 Avto VW golf, BMW serije 3 pazita se, v Evropo prihaja model 3

Ostali evropski proizvajalci so daleč zadaj. BMW tako z modelom i3 sledi šele na 14. mestu, v osmih mesecih so jih prodali 20 tisoč.

Nissan Leaf | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Tesla le še korak do prvega mesta med proizvajalci

Teslin model 3 ima še precej možnosti za nadaljno krepitev položaja, saj pri ameriškem proizvajalcu napovedujejo, da bodo ob polni proizvodnji vsak mesec izdelali po 20 tisoč primerkov, kar na leto lahko pomeni 240.000 vozil. Pred kratkim je model 3 tudi uradno prišel v Evropo, marca prihodnje leto pa se začnejo dobave na Kitajsko.

Mission E Cross Turismo Avto Potrjeno: prvi električni porsche

Zveza Renault-Nissan je kljub vsemu ostala največji proizvajalec e-avtov na svetu, saj so v osmih mesecih skupno izdelali 122 tisoč vozil. Tesla jih je skupno izdelala le sedem tisoč manj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Albatroz 07:09 06.november 2018.

    Manipulacija z elektriko ki se bo podražila in še večje onesnaženje z baterijami kot je s sedanjimi avtomobili

Sorodne novice