Avto
831 ogledov

Neverjeten popravek avtomobila - po zraku!

Tesla model 3 Tesla
Tesla je zadnje čase na daljavo popravil zavore in priredil "avtopilota". Prvo je voznike navdušilo, drugo precej manj.

Tesli je uspelo pridobiti blagoslov vplivne ameriške organizacije Consumer Reports, potem ko je s posodobitvijo bistveno popravila delovanje zavor modela 3.

Consumer Reports (CR) je tista organizacija, katere mnenje ceni ogromno ameriških kupcev, preden se odpravijo po kakšen nov izdelek, še posebej, če je to nov avto. Nedavno so pri CR testirali Teslin model 3, a mu niso dali oznake "priporočljivo", saj so ugotovili zelo slabo delovanje zavor - prej bi se ustavil Fordov veliki poltovornjak F-150 kot pa model 3!

Tesla model 3 Avto Najbolj brutalni tesla 3 bo zašibil kolena hitrim nemcem

Pri Tesli so v odgovor na mlačno poročilo CR hitro reagirali in pripravili popravke, ter jih v vse že prodane modele 3 prenesli kar po "po zraku". Posodobitev se je izkazala za zelo dobro, saj nove programske nastavitve poskrbijo, da se sedaj model 3 od hitrosti 97 km/h do 0 km/h ustavi že po 40,5 metra, kar je 5,8 metra hitreje kot prej. 

Elon Musk Facebook Svet To je naredil Elon Musk, ko je spoznal, da ima Facebook profil

Direktor avto testiranja pri CR Jake Fisher je napredek ocenil za "neverjetnega". 

"Pri CR sem že 19 let, testiral sem že več kot 1.000 avtov, ampak še nikoli nisem videl takšnega napredka, ki bi ga povzročila zgolj posodobitev na daljavo," je zapisal v izjavi.

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid Avto Je na temno stran električnih avtov posvetilo nekaj svetlobe?

Nepomembna vest? Delnice Tesle so zaradi dobre novice glede njihovega najpomembnejšega modela prvi dan poskočile kar za 3,4 odstotka.

"Avtopilot" ni več avtopilot

Malce manj zadovoljstva pri uporabnikih pa je prinesel popravek delovanja njihovega sistama polavtonomne vožnje. Doslej je namreč Teslin "avtopilot" omogočal, da vozniku ni bilo potrebno spremljati vožnje, kar je imelo za posledice več tragičnih nesreč. Sedaj pa "avtopilot" od voznika zahteva, da mora voznik vsaj na pol minute prijeti volan, kar pa je pri razvajenih "voznikih" povzročilo precej nejevolje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.