Avto
157 ogledov

Eno najdražjih popravil avtomobila v zgodovini

Rowan Atkinson EPA
Britanski komik Rowan Atkinson, bolj znan kot nerodni Mr. Bean, je leta 2011 v spektakularni nesreči povsem razbil svoj superšportni avtomobil McLaren F1. Znesek popravila je eden največjih v zgodovini, poročajo britanski mediji.

Znesek popravila Mclarna F1, ki je eden od le 64 proizvedenih primerkov, je namreč preseglo milijon evrov. "Ponosni lastnik" najdražjega popravila vozila“ Rowan Atkinson je vozilo nazaj dobil več kot eno leto po nesreči.

McLaren F1 | Avtor: Wikimedia Wikimedia
Takrat je v blagem ovinku izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel v drevo, nato pa ga je odbilo še v prometni znak. Igralec je za razliko od vozila, ki je bilo uničeno, utrpel le lažje poškodbe. Popravilo je bilo dolgo, ker strokovnjaki niso vedeli, kako naj se popravila lotijo, težava so bili tudi materiali, predvsem ogljikova vlakna, ki so bila tudi vzrok, da je znesek popravila tako visok. Komik, katerega premoženje ocenjujejo na okoli sto milijonov evrov, pa zneska za opravilo ne bo odštel iz svojega žepa, pač pa je "ta čast" doletela zavarovalnico.

Atkinson, ki je v vlogi Mr. Beana blestel za volanom majhnega mini morrisa, je v vsakodnevnem življenju velik navdušenec nad hitrimi avtomobili, a tudi nevaren udeleženec v prometu. Poleg dveh nesreč z omenjenim McLarnom F1 je leta 1999 uničil svojega roverja, leta 2001 astona martina, leta 2009 pa jaguarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.