Avto
11157 ogledov

EU komisarka: Dizli so dokončno mrtvi

Dizelski avtomobili Epa
Udarne besede iz Bruslja.

Bojevita evropska komisarka za industrijo Elzbieta Bienkowska je razburila z izjavo, ki odmeva v avtomobilski industriji. "Zgodba z dizelskimi avtomobili je dokončno končana V nekaj letih jih ne bo več," je dejala Bienkowska, ki je s svojimi izjavami že večkrat razburila avtomobilske proizvajalce. 

TZ moje mesto 05.11.07 severna ljubljanska obvoznica, avtomobili, promet, cesta, Tega so se bali Avto Potrdili usodo dizelskih avtomobilov

Poljska komisarka pravi, da bo Evropa le na ta način prehitela Teslo in dodala, da je bil odločilni trenutek, ko se je Evropa dvignila proti dizlu leta 2015, ko je Volkswagen priznal goljufanje z emisijami. "Avtomobili bodo z odhodom dizelske tehnologije, ki je tehnologija preteklosti, bolj čisti," še pravi in pravi, da bo Evropa z razvojem elektromobilnosti številka 1 globalne avtomobilske industrije.

Žurnalova delavnica s Toyotinimi hibridnimi vozili Dizelska afera Avto Znamka, ki je največ pridobila po dizelski aferi

Dizelski avtomobili | Avtor: Epa Epa

Hamburške oblasti so napovedale prepoved dizelskih avtomobilov na dveh večjih prometnicah, s čimer želi mesto izboljšati kakovost zraka. Pristaniško mesto je tako postalo prvo v Nemčiji, ki se je odločilo za takšen ukrep.

Prodajni salon Avto V Sloveniji strm padec v prodaji dizelskih avtomobilov

Bienkowska hkrati poziva številne države EU, zlasti v vzhodni Evropi, da povečajo opustitve vozil, za katera obstaja sum, da ne izpolnjujejo standardov NOx. opozorila je predvsem tri države, Romunijo, Slovaško in Poljsko. "Ne želimo, da bi ti deli Evrope bili polni starih dizelskih avtomobilov," je še dodala.

Emisije Avto Prodaja novih dizelskih avtomobilov v Nemčiji strmoglavila
Komentarjev 18
  • ode 16:57 30.maj 2018.

    Mrtev je tale jurnal, ki vstrajno objavlja blesave članke o pokopu dizel motorjev. Dizel bo še dolgo, dolgo v uporabi, tudi potem, ko tehle jurnalčkov že davno ne bo več.

  • Žurnalček 16:23 30.maj 2018.

    Mal zaheban je samo to , ker z destilacijo surove nafte, hočeš nočes dobiš kot frakcijo tudi plinsko olje po domače nafto ! Če ne bo dizlov , kam jo mislite metati oz. kje sežigati in kdo bo plačal pridobivanje ...prikaži večje , kajti naslednja frakcija destilacije je mazut , ki je pa potreben za ladje , asfalte itd.

  • Fulmmer 15:29 30.maj 2018.

    Ta izjava je zelo podobna predvolilnim izjavam naših politikov, same nerealne obljube....