Avto
6687 ogledov

Evo jo, Trumpova nova limuzina

Limuzina Donalda Trumpa Tajna služba ZDA
Donald Trump je končno dočakal novo limuzino.

Ameriški predsednik Donald Trump bo lahko odslej še samozavestnejši. V prvih dveh letih mandata je namreč moral uporabljati devet let staro limuzino, ki mu jo je zapustil še njegov predhodnik Barack Obama. "Beast", kot so neuradno imenovali nekajtonsko vozilo, je v vsem tem času že začel najedati zob časa, naslednik pa je močno kasnil.

Na zasedanje generalne skupščine ZN v New Yorku pa ga je prvič popeljala nova limuzina, ljubkovalno že poimenovana Beast 2.0. Oziroma sta bili v predsedniškem spremstvu kar dve identični, da bi zmedli morebitne napadalce, v kateri se pelje prvi mož ZDA. Vsega skupaj bodo sicer izdelali več kot 10 limuzin novega tipa.

Da je nov rod limuzine v izdelavi, se je vedelo že nekaj časa, sedaj pa so v javnost prišle še prve fotografije. Tudi tokrat so izdelavo poverili družbi General Motors. Kot se je napovedovalo, je predsedniški cadillac dobil novo prednjo in zadnjo podobo z masko in lučmi, ki so povzete po cadillacu escaladu in drugih sodobnih cadillacih. V ročno izdelani notranjosti pa je gotovo na razpolago izvrstno udobje. Sicer pa se novo prevozno sredstvo ne razlikuje dosti od predhodnika, saj je že slednja dosegla nekakšen skrajni okvir glede velikosti. Tako ohranja tudi kombinacijo sedežev 2+3+2, postavljena pa je na šasijo poltovornjaka. 

Seveda bo tudi glede nove limuzine marsikaj ostalo strogo zaupne narave, je pa naravno domnevati, da ima številne vgrajene sisteme za komuniciranje in izvrstno protibalistično zaščito. Pa da je v avtu vednopri roki rezervna predsednikova kri za primer transfuzije. 

Zelo verjetno pa je med lastnostmi prvič tudi dvižno podvozje za preprečitev takšnih situacij, kot je bila šlamastika leta 2009, ko je Obamova (stara) limuzina med obiskom Irske nasedla na dovozu ameriške ambasade.

Komentarjev 1
  • Bella_Torrens 17:12 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži več dohodka na spletu od doma, kott sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com