Avto
16 ogledov

Ferrari omogoča nevarno tihotapljenje

Žurnal24 main
Včasih so razlogi za vpoklic tudi precej smešne narave. Vsi modeli ferrarija 458, ki so bili prodani v ZDA, morajo na servis, saj nimajo primernega načina, kako odpreti pokrov prtljažnika, če vanj koga zaprete.

Ni, ni šala, ameriška agencija za varnost v prometu IIHS je zaukazala vpoklic zaradi nevarnega prtljažnika. V nosu ferrarija 458 je namreč 280 litrov velika luknja, namenjena prtljagi. Ker pa so Američani zelo pedantni pri različnih nevarnih scenarijih, so ugotovili, da prtljažnika ni mogoče odpreti od znotraj, če namerava lastnik avto uporabljati za tihotapljenje ljudi.

No, tudi otrok lahko zaide v prtljažnik in ker so ameriški predpisi striktni, da mora imeti vsak avto posebne vzvode za odpiranje prtljažnika od znotraj, tudi v primeru ferrarija izjeme ni bilo. Na ustrezno preureditev na servise mora kar 3.000 avtomobilov, poroča CNN. 

458 italia je imel na začetku proizvodnje veliko težav zaradi samovžigov. Da pa ga bodo morali vpoklicati zaradi prtljažnika, verjetno Italijanom še nekaj časa ne bo šlo v glavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.