Avto
208 ogledov

Fiat tipo in tipo karavan pihata na dušo zahodnjakom

Fiat tipo karavan
1/6
Fiat
Fiat tipo v kombilimuzinski različici želi doseg svojih trgov krepko razširiti še na zahodno Evropo in s tem Slovenijo.

Naslednik kombilimuzinskega brava nosi ime enega od predhodnikov, fiata tipo, ki so ga izdelovali koncem 80. let. Limuzinsko različico novega tipa poznamo že od lanskega poletja, a njen vpliv ne bi segel izven meja vzhodneevropskih trgov, zato so Italijani logično ponudili še kombilimuzinsko in 20 centimetrov daljšo karavansko izvedenko. 

Bistvo pri obeh je prtljažnik, ki ima pri kombilimuzini spodobnih 420 litrov prostora, pri karavanu pa 520. Vse ostalo je v glavnem že znano, tipa bosta poganjala dva dizla in trije bencinarju v razponu med 70 kW (95 KM)  in 88 kW (120 KM). Različno od motorja bo na voljo tudi dvosklopčni ali klasični avtomatski menjalnik. 

Tipo ne izstopa po kakšnih posebnih tehnologijah, a tudi zaostaja ne. Že standardna oprema vsebuje klimatsko napravo in električno gnana saj prednja stekla, pa bluetooth povezavo in daljinsko zaklepanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.