Avto
8645 ogledov

Ford bo še letos v Slovenijo pripeljal svojo vročo žemljico

Focus Anže Petkovšek
Pri Fordu v letu 2018 napovedujejo bogato bero novosti tako v programu osebnih vozil kot tudi na področju lahkih gospodarskih vozil (LGV). V zadnjem kvartalu leta sledi največja novost.

Največja novost, ki so jo pri Fordu predstavili v letu 2017, je bila ford fiesta, ki je v novi generaciji na voljo v kar štirih različicah. V letu 2018 sledi še (pro)terenska fiesta in najbolj športna izvedenka ST.

Ford Fiesta Po Ljubljani Avto Ford fiesta: Na slovenske ceste zapeljal najbolj napreden mali avto

Še prej bodo predstavili osveženi model custom, ki mu bosta v programu LGV jeseni sledila prenovljena modela connect in courier. Spomladi, aprila, prihaja kompaktni križanec ecosport, ki je tokrat prilagojen okusu in zahtevam evropskih voznikov, mesec kasneje pa sledi bombonček v obliki prenovljenega kultnega modela mustang.

Vrhunec leta pri Fordu bo v zadnjem kvartalu leta, ko k nam prihaja povsem nova generacija focusa.

Ford fiesta Gigant se je vrnil Avto Ford je nad Slovenijo navdušen, kaj sledi?

Tudi v Sloveniji hitre polnilnice

Pri slovenskem uvozniku za znamko Ford, kjer so lani predstavili hibridno izvedenko mondea, pravijo, da so pripravljeni tudi na elektromobilnost. Ford je vključen tudi v skupino avtomobilskih proizvajalcev, ki bo po Evropi postavila mrežo 200 hitrih polnilnic za električna vozila, sami pa bodo imeli v kratkem v floti vozil 13 električnih vozil. Ko bo v Sloveniji postavljena primerna infrastruktura za električna vozila, bodo ta na voljo tudi slovenskim kupcem, pravijo pri Fordu.

Ford fiesta ST | Avtor: Ford Ford

Fordov mali SUV Avto Ford EcoSport končno piha na dušo slovenskih voznikov

Ford se sicer že nekaj let pripravlja na mobilnost prihodnosti, za zdaj pa projekte, ki jih spremljamo v tujih velemestih, v Sloveniji še ne pričakujejo. So pa znak, v katero smer se nagibajo avtomobilski proizvajalci, kot je Ford v prihodnosti. Tako so v ZDA na sejmu CES predstavili avtonomno vozilo fusion (v Evropi ga poznamo kot mondea), ki sam razvaža pice na dom. Med odmevnejšimi projekti je tudi ride sharing, gre za sistem delitve avtomobilov, s katerim odgovarjajo na izzive odpovedi individualne mobilnosti.

Fordov eksoskelet EksoVest Avto Fordovi delavci z nadčloveško močjo
Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 10:16 13.januar 2018.

    Pred Kakimi 7.leti sva z ženo kupila novo Ford Fiesto 1,4 avto je bil dobro opremljen in vse je delovalo vsa 4 leta brezhibno! Vendar pa se vse konča,ko pridemo do porabe goriva!! Ta Fiesta je porabila od 8-8,5 litra ...prikaži več bencina na 100 kilometrov!! Žena je bila tako razočarana,da sva sklenila,da tako dolgo več ne bova živela,da bi še kdaj kupila Forda!! Sedaj ima Citroena,ki pa troši vsaj 3 litre na 100 kilometrov manj!!