Avto
1264 ogledov

Genialen trik proti zamrznjenim vratom vozila

Zamrznjena vrata Youtube
Na spletu se je pojavil videoposnetek zelo enostavnega trika, s katerim lahko preprečimo, da v mrzlih nočeh zamrznejo vrata avtomobila.

Čeprav se danes ne zgodi pogosto, a vseeno se še najdejo primeri, ko v ledeno mrzlih jutrih ne morejo odpreti zamrznjenih vrat avtomobila. Obstaja enostaven trik, ki lahko preventivno prepreči, da bi se zjutraj ukvarjali z zamrznjenimi vrati.

Vse kar morate narediti je, da gumo okoli vrat premažete z jedilnim oljem, oziroma neko mastno stvarjo, kot sta glicerin ali vazelin. Ko izstopite iz vozila premažite gumo in zjutraj ne bo več težav, pravijo avtorji videoposnetka.

Zmrznjenih ne spuščajte na silo

Preverite vsa vrata. Preden se lotite odmrzovanja ključavnice na avtomobilskih vratih na voznikovi strani, najprej preverite druga vrata. Če boste vozilo parkirali blizu stene, boste morda z lahkoto odprli vrata pri steni. V skrajnem primeru poskusite vstopiti v notranjost avtomobila skozi prtljažnik.

Vgrajeni grelniki zraka. Zelo udobno. Lahko ga aktivirate tudi na daljavo, slaba stran pa je cena, saj vgradnja stane okoli tisoč evrov.

Pršilo za odmrzovanje stekel. Cenovno najugodnejša rešitev glede na učinek. Popršite, počakate nekaj sekund in s strgalom nežno odstranite.

Prekritje stekla. Potrebna je disciplina, ko zapuščate avto, sicer pa je zelo koristno. Uporabite karton ali rjuho, vendar pazite na čistočo.

Sprej proti zamrzovanju. Učinkuje pogojno. Gre za drago rešitev, še posebno, ker ga je treba nanesti precej, kar pa tudi pušča madeže.

Polivanje čistega alkohola po steklu. Nikar! Lahko poškodujete tesnila stekel, menjava pa vas bo drago stala.

Strgalo. Previdno! Še posebno plastična strgala lahko pustijo na steklu sledi.

Vroča voda. Ne počnite tega, saj zaradi velikih temperaturnih razlik kaj hitro poči steklo.

Kreditna kartica. Le če vam zmanjka idej. Na steklu lahko pusti sledi, pa še dolgo časa traja, pravijo pri Bild.de.

Ogrevano vetrobransko steklo. Dodatek. Nekateri proizvajalci (Ford, BMW ...) podobno ogrevanje, kot ga poznamo za zadnja stekla, ponujajo tudi spredaj. Treba pa je počakati nekaj minut.

Zmrznjenih ne spuščajte na silo. So vam na avtomobilu zaledenela stekla? Nikar jih ne poskušajte spustiti na silo, saj lahko zlomite tako imenovane škarje, ki potiskajo steklo gor in dol, steklo na oknu pa vam bo, ko se odtali, zgrmelo iz okvirja.

Komentarjev 1
  • Vesoljec 00:22 26.december 2016.

    Vaaaaaaau, kakšen trik, nismo vedeli! :P (lmao)