Avto
240 ogledov

Google razkril svetovni zemljevid najbolj iskanih avtomobilskih znamk

Najbolj siakne avtomobilske znamke v Googlu
1/2
Quickco
Čeprav je Toyota izgubila naslov proizvajalca, ki na svetu proda največ vozil, pa podatki Googla razkrivajo, da je to znamka vozil, ki jo ljudje po svetu najpogosteje iščejo v spletnem Googlovem iskalniku.

Podatke, ki so jih zbrali pri podjetju Quickco, razkrivajo, da je Toyota najbolj iskana avtomobilska znamka v Googlovem iskalniku v kar 74 državah na svetu, vključno v ZDA, Avstraliji, na Kitajsem in v večinia afriških držav.

Kje so se izubili podatki za Slovenijo?

Za Toyoto je uvrščen BMW, ki je na 1. mestu v 51 državah. Nič kaj presenetljivo ni, da je BMW na prvem mestu v večini evropskih držav, vključno z Nemčijo, Belgijo, Poljsko, Avstrijo, Veliko Britanijo Hrvaško ... Zanimivo ob pogledu na zemljevid pa je, da za Slovenijo, eno redkih držav, podatkov sploh ni. Pa čeprav so na zemljevidu označene tudi veliko manjše države, kot so Luksemburg, Andora in Malta. 

Najbolj siakne avtomobilske znamke v Googlu | Avtor: Quickco Quickco


Na tretjem mestu je Hyundai, ki je popularen v Rusiji in Indiji. Visoko na seznam uje tudi Honda, po kateri je veliko zanimanja na spletu v Indoneziji, Braziliji in Kanadi. Kaj pa drugi? Volvo je prvi doma, na Švedskem, Fiat v Italiji, Volkswagen, najbolj prodajana znamka vozil lani, pa je dosegel najboljše rezultate v Španiji, Romuniji, Belorusiji, Estoniji, Andori, Urugvaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.