Avto
17 ogledov

Gorenjci bodo jutri zamujali v službe in na kosilo

Dars Andrej Leban
Začetek obnovitvenih del na gorenjski avtocesti med Kranjem in Brnikom je že upočasnil promet na tem obremenjenem odseku.

Na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom danes začenjajo s prvo fazo obnovitvenih del. Najprej bodo obnovili 6,2 kilometra dolg odsek vozišča avtoceste proti Jesenicam ter priključek Kranj - vzhod v smeri Jesenic. Med zaporo omenjenega priključka bo obvoz urejen prek priključka Brnik. Celotna obnova bo predvidoma končana sredi oktobra.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra oziroma njihovega prikaza gostote prometa je bilo zjutraj na območju mimo Kranja na obeh straneh avtoceste promet upočasnjen, v smeri Ljubljane mestoma je potekal tudi zelo počasi. 

Izmenično bodo zapirali priključka

Po končani prvi fazi se bodo na Darsu lotili še obnove 4,9 kilometra vozišča avtoceste proti Ljubljani, pri čemer bosta zaradi preplastitve do 30. septembra izmenično zaprta priključka Kranj - vzhod in Brnik v smeri Ljubljane. Obvoz bo v navedeni smeri urejen izmenično prek priključkov Brnik in Kranj - vzhod, ki sta sicer med seboj oddaljena približno tri kilometre.

Na omenjenih odsekih bodo lokalno sanirali poškodovana mesta in izvedli preplastitev celotne voziščne konstrukcije z obrabnozaporno plastjo. Prav tako bodo naredili nove talne označbe, na nevarnih mestih pa postavili tudi novo varovalno ograjo, pojasnjujejo pri Darsu. 

Na podvozu Šenčur na Darsu načrtujejo še zamenjavo hidroizolacije, na ostalih premostitvenih objektih pa druga manjša sanacijska dela. Na priključku Kranj - vzhod v smeri Ljubljane bodo medtem na izvoznem kraku, na stičišču z regionalno cesto Šenčur-Kranj, uredil dodatni pas za zavijanje v levo smer, proti Kranju.

Odsek med Kranjem in Brnikom v povprečju vsak dan prevozi nekaj več kot 36.000 vozil, od tega približno 1300 tovornih. Obnovitvena dela bo izvajala Gorenjska gradbena družba, vrednost pogodbenih del pa brez DDV znaša 3,59 milijona evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.