Avto
14 ogledov

GTE koncept straši po Ribnici

VW golf GTE sportconcept
1/6
Volkswagen
Obiskovalce festivala GTI ob Vrbskem jezeru pričakuje posebno presenečenje - hibridni razgrajač GTE sport concept. Zapomnite si njegovo obliko, saj naj bi napovedoval tudi prihodnjo generacijo golfa 8.

Pri Volkswagnu so na avstrijsko Koroško, natančneje v tamkajšnjo Ribnico poleg vseh novosti pripeljali tudi koncept GTE sport, s katerim dokazujejo, kaj je sposobna hibridna tehnologija prihodnosti. 

Avto je nekoliko podoben konceptu GTI vision roadster iz leta 2013, pri čemer je pojava originalnega golfa precej športno razlezena, v svoji osnovi pa je v celoti izdelana iz ogljikovih vlaken. Naslednji golf naj bi bil v marsičem podoben konceptu, po poročanju Auto Bilda napovedujejo pri VW. V futuristično-športni notranjosti, kamor se vstopa prek dvižnih vrat, je prostora za dva. 

  • Ob Vrbskem jezeru tudi koncept bodočega najhitrejšega GTI-ja. Več TUKAJ.

Pričakujete pod pokrovom dvolitrski motor iz GTI-ja? Napaka. Vgrajen je 1,6-litrski TSI, ki si ga je sposodil pri reli zvezdi polo R WRC. Bencinar sam zmore 220 kW (299 KM) in 400 Nm navora, a mu ob strani stojita še dva 85-kilovatna elektromotorja. Prvi je vgrajen med TSI enoto in šestopenjski DSG menjalnik, drugi pa na zadnji osi, s čimer je dosežen 4x4 pogon. Ker gre za plug-in hibrida, je teoretično vožnja lahko dokaj poceni, električni naboj hranijo litij-ionske baterije. 

Skupna moč hibridnega pogona je 295 kW (400 KM) in 670 Nm, zgolj na elektriko pa zmore prevoziti do 50 kilometrov. Ko se zdrami vsa surovost koncepta, zmore od 0 do 100 km/h pospešiti v 4,3 sekunde, najvišja hitrost je 280 km/h. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.